Burhaniye'de Köy Okulu İmece İle Boyandı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı Dutluca köyünde, öğretmen, muhtar ve veli işbirliği ile ilkokul binasının boyası yenilendi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün temin ettiği boyayı değerlendiren öğretmen Erhan Tuna’ya, muhtar Hüseyin Yılmaz ve velilerden Meral Atıcı’da destek verince okul binasının dış boyası yenilendi.

Burhaniye'de Köy Okulu İmece İle Boyandı
Burhaniye de, ilçeye 9 kilometre uzaklıktaki Dutluca köyündeki 14 öğrencinin eğitim gördüğü tek derslikli ilkokul binası imece ile boyandı. Öğretmen Erhan Tuna’nın başlattığı çalışmaya muhtar Hüseyin Yılmaz ve köylüler de destek verdi. Çalışmalara destek veren Muhtar Hüseyin Yılmaz,” Dutluca Mahallesi İlkokulunun tamiratını yapıyoruz. Dışının boyası, bayağı eskimişti. Milli Eğitim Müdürlüğü boya verdi. Biz de yardımcı oluyoruz. Boyuyoruz. Güzel oluyor yani. Bir de Meral hanım var. Oda köyümüzün okulunda hizmetli olarak çalışıyor. O da yardımcı oluyor. Çocuklarımıza huzurlu eğitim yeri hazırlıyoruz. 14 öğrencimiz var. 1,2,3,4 burada okuyor. İyi olacak İnşallah.”dedi.

Maral Atıcı da,” Okulumuzun dışı eski olduğu için öğretmenimizle boya yapıyoruz. Sabahları sobaları yakıyorum. Temizlik yapıyorum. Bu arada boya işi çıktı. Boyayı yapıyoruz, Çocuklarımız için severek yapıyorum. İşimi seviyorum” dedi.

Öğretmen Erhan Tuna ise” Okulumuzun ihtiyacı olan boya badana işlerini yapıyoruz. Milli Eğitim Müdürümüz Güner Bahadır’ın sayesinde boya temin ettik. Okul öğretmeni olarak ben, okulumuzun hizmetlisi, ayrıca muhtarımız ve köylülerimizin desteği ile okulumuzun dış cephesinin ihtiyacı olan dış boyasını el birlik yaptık. Gördüğünüz gibi güzel bir iş oldu. Böylelikle uzun yıllar temiz bir şekilde durmasını sağladık” dedi.

Kaynak: İHA