Vali Çomaktekin İl Genel Meclisi Üyeleriyle Buluştu

Amaya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, “Eski Çeltek Kömür İşletmesi önümüzdeki süreçte de ilimizin ekonomisine ve istihdamına katkılar sunmaya devam edecektir” dedi.

Vali Çomaktekin İl Genel Meclisi Üyeleriyle Buluştu
Eski Çeltek Kömür İşletmesi’nde gerçekleşen İl Genel Meclisi toplantısına katılan Vali Çomaktekin, “İl Genel Meclisi toplantısı kapsamında İlimiz ekonomisine önemli bir katma değer sağlayan Eski Çeltek Kömür İşletmemizin 2015 yılında yaptığı faaliyetleri, üretim miktarını ve personel durumunu değerlendireceğiz. Ayrıca 2016 yılı çalışma programını da görüşüp karara bağlayacağız. Eski Çeltek Kömür İşletmesi önümüzdeki süreçte de ilimizin ekonomisine ve istihdamına katkılar sunmaya devam edecektir” diye konuştu.

Suluova Kaymakamı Hayati Taşdan, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çıttır, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A. Faruk Aykutlu ve İl Genel Meclisi üyelerinin yer aldıkları toplantıda verilen bilgilere göre işletmede 2015 yılı Ekim ayı sonu itibariyle yaklaşık 222 bin ton kömür üretim gerçekleştirilirken aynı dönemde yaklaşık 105 bin ton kömür satışı yapıldı. İşletmede 2016 yılında kömür yıkama, eleme ve paketleme tesislerinin modernizasyonu, 2012 yılında kurulan kömür analiz laboratuvarın akredite edilmesi, açık ocak sahası döküm alanlarının rehabilitasyonu, saha betonlaması ve stok sahalarının üzerinin kapatılmasıyla tesis atıklarının biokütle ile beraber değerlendirilmesi konularında detaylı çalışmalar yapılmasının da planlandığı bildirildi.

Kaynak: İHA