'3. Davranış Bilimleri Fikir Festivali'

Festivalin protokolü, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ve Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan tarafından imzalandı

Üsküdar Üniversitesi ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde "3. Davranış Bilimleri Fikir Festivali" düzenlenecek.

Üniversitesiden yapılan yazılı açıklamaya göre, festivale ilişkin protokol imza töreni Hilton İstanbul Kozyatağı’nda gerçekleştirildi.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, festival sayesinde genç fikirlere sahip çıkılmak istendiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Duygu katılmayan bilgi kalıcı olmuyor. Eskiden duygular sadece sanat ve inancın konusu iken şimdi bilimin de konusu haline geldi. Üsküdar Üniversitesi olarak böyle bir festivalle gençleri buluşturmayı ve fikirlerini dinlemeyi çok önemli buluyoruz. Gençlerin yeni fikirler üretmesi ve bu fikirlere sahip çıkılarak projelendirilmesi toplumların gelişmesi için önem taşımaktadır."

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ise "Tematik konsepti olan Üsküdar Üniversitesi'nin varlığı bizim için bir fırsat. Biz de bu fırsatı değerlendirdik ve proje ortağı olduk" ifadesini kullandı.

Festivalin protokolü, Yıldız ve Tarhan tarafından imzalandı.

Törene Anadolu yakasındaki ilçe milli eğitim, rehberlik araştırma merkezi ve liselerin yöneticileriyle çok sayıda öğretmen katıldı.

Festival, psikolojik danışman ve rehber ve branş öğretmenlerinin eşliğinde, lise 9-10-11-12. sınıf öğrencilerinin her türlü bilimsel ve düşünsel üretimine açık olarak gerçekleşecek. Festivalde lise öğrencileri "Hayatı Fark Et, Dünyanı/yı Değiştir" başlığı altında üretecekleri fikirleriyle yarışacak.

Kaynak: AA