Şehidin İsmi Karacören Parkı'nda Yaşayacak

Temelleri bu yıl içinde atılan ve Karacaören Mahallesi’nin yüzünü güldürecek olan dev park tamamlandı. Ağaç dikimleri yapılan, koşu parkuru ve sağlıklı yaşam için spor üniteleri tamamlanan, çocuk oyun grupları yerleştirilen parkta açılış için geri sayım sürerken, parkın ismi de belirlendi.

Şehidin İsmi Karacören Parkı'nda Yaşayacak
Parka, Eylül ayında tüm Türkiye’yi yasa boğan Hakkâri Dağlıca’daki hain terör saldırısında şehit düşen 28 yaşındaki şehit Astsubay Okan Taşan’ın ismi verildi.

Tüm Türkiye gibi Altındağ’ı da gözyaşlarına boğan şehidin ismi, bundan böyle kendi mahallesinde kendi evinin önündeki parkta yaşayacak.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, şehit Astsubay Okan Taşan’ın isminin bundan böyle bu parkta yaşayacağını söyledi.

Başkan Tiryaki, “Şehidimiz Astsubay Okan Taşan bu ülkenin, Altındağ’ın değerli bir evladıydı. Gönül isterdi ki evine sağlıkla geri dönsün, çocuklarının bu parkta oynadığını görsün. Ama olmadı. Bundan böyle onun ismi bu parkta yaşayacak” dedi.

“Şehidimiz Okan Taşan’a ve bu zamana kadar canını vatan uğruna feda eden tüm şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Hepsi nur içinde yatsınlar” diyen Başkan Tiryaki, terörü bir kez daha lanetlediğinin de altını çizdi.

Karacaören Mahallesi Şehit Astsubay Okan Taşan Parkı, mahalle sakinleri için sağlıklı bir yaşamın kapılarını aralıyor. 17 bin metrekare büyüklüğündeki parkta 9 bin 500 metrekare yeşil alan, 4 bin 500 metrekare ise sert zemin bulunuyor. 500 metrekare çocuk oyun alanıyla mahalledeki çocukların büyük ilgisini çeken park, aynı zamanda yetişkinler için de sağlıklı yaşam vaat ediyor. Parktaki 2 adet fitness alanındaki spor aletleriyle rahatlıkla spor yapabilecek olan mahalle sakinleri, 450 metre uzunluğundaki yürüyüş yolunda ise yürüyüş yapabilecek. Parka dikilen yüzlerce ağaç ve bitki de temiz hava sağlayacak.
Kaynak: İHA