Adana'da Kuyumcudaki Silahlı Soygun

ADANA  - Adana'da kuyumcudan altın yerine imitasyon takıları çalan silahlı 3 kişinin soygunu gerçekleştirme anı, güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Merkez Seyhan ilçesi Onur Mahallesi Şakirpaşa Caddesi'nde Ahmet Yıldız'a ait kuyumcu dükkanına dört gün önce ellerinde pompalı tüfekle gelen yüzleri maskeli 3 kişinin, soygunu gerçekleştirmesi çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Görüntülerde, iş yerine gelen ikisi pompalı tüfekli 3 kişi, iş yeri sahibini etkisiz hale getiriyor. Bu sırada kaldırımda yürüyen vatandaşlar da olay yerinden uzaklaşıyor. Silahlı 2 kişi çevreyi gözetlerken, üçüncü kişi ise kuyumcu dükkanına giriyor. Daha sonra silahlı 2 kişiden biri de iş yerine giriyor. Bir süre sonra 3 zanlı, olay yerinden hızla kaçıyor.

Polis ekiplerince olaya karıştıkları iddiasıyla yakalanan ve dün adliyeye sevk edilen A.B. (21), M.H. (19) ile H.N'nin (20) tutuklandığı öğrenildi.

Ekipler, şüphelilerin olay yerinden yaya olarak uzaklaşıp daha sonra bindikleri otomobili, Ova Mahallesi'nde terk edilmiş halde bulmuş, araçta yaptıkları aramada 2 pompalı tüfek ile 30 rulo esrar ele geçirmişti.

Çeşitli suçlardan da çok sayıda kaydının bulunduğu öğrenilen şüphelilerin çaldığı takıların, imitasyon olduğu belirlenmişti.

Kaynak: AA