Yazar Ayda Çayır, Zeytinburnulu Gençlerle Buluştu

Yazar Ayda Çayır, Zeytinburnu Bilgi Evleri’nde katıldığı Gençlerle Baş Başa Sohbetleri’nde “Düş Avcısı” adlı kitabını tanıttı. “Düş Denizi’ne gitmek için iki şart var” diyen Çayır, “Mutlaka önceden oraya gitmiş birinin bu ülkeden sizi haberdar etmesi gerek" dedi.

Yazar Ayda Çayır, Zeytinburnulu Gençlerle Buluştu
Zeytinburnu Bilgi Evleri, değerler eğitimi çerçevesinde çocukların ve gençlerin geleceğine sosyal, eğitsel ve kültürel faaliyetlerle katkıda bulunmak amacıyla, her ay birbirinden değerli konuklarla farklı konuları masaya yatırıyor.

Gençlerle Baş Başa Sohbetleri’ne “Düş Avcısı” isimli kitabıyla konuk olan yazar Ayda Çayır, öğrencilere yazı hayatının başlangıcından ve gelişiminden bahsetti. Düş Avcısı isimli eseri hakkında üyelerle sohbet eden yazar, eserinde yer alan kahramanların bilinmeyen karakteristik özelliklerinden hikayenin akışını nasıl şekillendirdiğine kadar üyelerin merak ettiği tüm soruları cevapladı.

“DÜŞ DENİZİ’NE GİTMEK İÇİN İKİ ŞART VAR”

Düş Denizi’ne gitmek için iki şart olduğunu belirten Çayır, “Birincisi, mutlaka önceden oraya gitmiş birinin sizi bu ülkeden haberdar etmesi. İkincisi ise sizin oraya ulaşmayı yürekten istemeniz. Biz bu ilk şartı yerine getiriyoruz. İkinci şart sizde” diye konuştu.

Konuşması sonunda öğrencilere hayallerinin peşinden gitmeleri konusunda kararlı olmaları gerektiğini vurgulayan Çayır, söyleşi sonrası kitaplarını imzalatıp öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA