İhsangazi TEMA Vakfından Toprak Ve İklim Değişikliği Konferansı

Türkiye Erozyonla Mücadele Doğal Varlıkları Koruma ve Ağaçlandırma Vakfı (TEMA) İhsangazi Gönüllü Sorumluluğundan Erozyonla Mücadele Haftası etkinlikleri kapsamında ilçede bulunan okullarda iklim ve toprak konulu konferans düzenlendi.

İhsangazi TEMA Vakfından Toprak Ve İklim Değişikliği Konferansı
Toprağın önemi, iklim değişikliğinin Türkiye ve dünya üzerindeki etkilerinin anlatıldığı konferansa öğrenciler tarafından yoğun ilgi gösterildi. Düzenli ve sağlıklı bir çevre için yapılması gerekenler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Konferans sonrasında açıklamalarda bulunan TEMA Vakfı İlçe Sorumlusu Şükrü Bitkin, eğitimin küçük yaşta önemini vurgulayarak çocukları geleceğe duyarlı doğaya ve çevreye sahip çıkan bireyler olarak yetişebilmesi için bu tür eğitimlerin son derece önemli olduğunu söyledi.



“Ağaç yaş iken eğilir” atasözünden yola çıkarak bu tür konuların çocuklara ilkokul hatta anaokulu yıllarında öğretilmesi gerektiğini belirten Bitkin, “Çocuklara yönelik çalışmalarına ilerleyen zamanlarda da devam edeceğiz. Tonferansın düzenlenmesinde emeği geçen İhsangazi Kaymakamlığına ve TEMA İhsangazi Gönüllülerine teşekkür ediyorum. Herkesi çevreye sahip çıkan duyarlı fertler olmaya davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA