Bayırbucak Türkmenlerine İnsani Yardım

Türk Kızılayı, Suriye Türkleri Derneği ve hayırseverler tarafından bağışlanan 2 tır yardım malzemesi Türkmen köylerine ulaştırıldı

HATAY - Türk KızılayıSuriye Türkleri Derneği ile hayırseverler tarafından bağışlanan gıda, battaniye, kıyafet ve kırtasiye malzemeleri, Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesine gönderildi.

Çeşitli illerden gelen ve Yayladağı ilçesinde toplanan yardımlar tırlara yüklenerek Suriye sınırında insani yardımların geçişi için açılan Arfalı noktasına götürüldü.

Yardımlar burada Suriyeli çocukların da yardımıyla sınırın diğer tarafında bekleyen kamyonetlere aktarıldıktan sonra Türkmen köylerindeki halka dağıtıldı.

Yardımları Suriyeliler adına teslim alan ve dağıtımı üstlenen Suriye Türkleri Derneği yardım dağıtım sorumlusu Muhammed Kömürcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Kızılayının gönderdiği 5 bin ekmeğin de malzemeler arasında bulunduğunu söyledi.

Yardım tırlarında ayrıca Rizeli bir iş adamının gönderdiği 3 bin battaniye ile derneğin çeşitli illerden temin ettiği 700 kırtasiye seti, 25 sünger yatak, 2 jeneratör, 1 ton balık konservesi ve bin kıyafetin yer aldığını ifade eden Kömürcü, yardımların zor durumdaki halkı biraz olsun rahatlatacağını belirtti.

Yardımların Türkmen Dağı'nda yaşayan vatandaşlar ile okullara teslim edildiğini kaydeden Kömürcü, başta Türk Kızılayı olmak üzere tüm hayırseverlere teşekkür etti.
Kaynak: AA