Gömeç'te Mahalle Ligine İlgi Yoğun Oldu

Balıkesir’in Gömeç ilçesinde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve kente bağlı tüm ilçe belediyelerin ortaklaşa düzenledikleri Mahalle Ligi Futbol Turnuvası’na ilgi yoğun oldu.

Gömeç'te Mahalle Ligine İlgi Yoğun Oldu
Gömeç İlçe Spor ve Gençlik Müdürlüğü bünyesindeki kapalı spor salonunda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde gerçekleşen organizasyonun açılış töreninde; Gömeç Kaymakamı Cumhur Duran, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Garnizon Komutanı Erol Büyüktopçu, İlçe Emniyet Amiri Ömer Kuyu, Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Uslu, Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü İrfan Sarıgül, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda sporsever katıldı.

Gömeç’teki 13 mahalleden 30 takımın katıldığı öğrenilen turnuvanın açılışında konuşan Belediye Başkanı Kazım Arslan, Mahalle Ligi Futbol Turnuvası birçok gencin sosyal ve sportif becerilerini ortaya koyacağı ve kişisel gelişimlerine pozitif katkı sunacağı bir etkinlik olduğunu söyledi.



Bu etkinlik sayesinde yeteneği gizli kalmış, kendini sosyal ortamda ön plana çıkaramamış birçok gencin kendilerini kanıtlayabileceğini belirten Kazım Arslan, “Bu ortamda çocuklarımız ve gençlerimiz birçok zararlı alışkanlardan uzak duracaktır. Ayrıca sporu yaşam tarzı haline getirecek ve sporu toplumumuzun tabanına yayacaklardır. Bu projeler ve benzeri sosyal faaliyetlerde gençlerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Bizler Gömeç Belediyesi olarak birçok branşta faaliyet göstermekteyiz. Başta futbol olmak üzere Masa Tenisi, Taekwondo, Oryantring ayrıca açtığımız yaz kurslarıyla Badminton, Voleybol, Basketbol ve Atletizm gibi branşlarımızda yüzlerce çocuğumuz spor yapmaktadır. Yakın zaman içerisinde de gerçekleştirmek istediğimiz Gençlik Merkezi ile de çocuklarımıza her türlü sosyal aktiviteyi sağlayacağız” dedi.

Gömeç’te Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğünden kiraladıkları spor sahası ve çevresine yeni spor alanları oluşturmaya başladıklarını anlatan Başkan Arslan, “Halı Saha yapımımız devam ederken, hazırladığımız projeye istinaden de tenis kortları ve yüzme havuzu yapmayı planlıyoruz. Gençlerimiz ve çocuklarımız şunu özellikle dikkate almalıdırlar ki. Bu turnuva sosyal ve sportif bir projedir.

Bu nedenle turnuvanın kazananı ve kaybedeni olmayacaktır. Bu etkinliğimiz sayesinde sizler birbirinizle tanışarak, kaynaşarak yeni dostluklar edineceksiniz. Bu Organizasyonda 20 ilçe ve bin 130 mahalleden 10 bin çocuk ve gencimiz yaklaşık 5 ay süresince spor yapma imkânı bulacaktır. İlçemizde de 30’un üzerinde takımda bu turnuvaya katılmaktadır. Takımlarımızın Fair-Play çerçevesinde hareket edeceğine yürekten inanıyorum. Mahalle Ligi Futbol Turnuvası’nı Balıkesir birincisi olarak tamamlayan takımın ödülü olarak ta Barcelona ve Valencia maçına götürülecektir. Şimdiden katılan tüm takımlarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

Gömeç Belediye Başkanı Arslan, organizasyonun gerçekleşmesinin öncüsü olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve çalışanlarıyla, ilçedeki organizasyona emeği geçenlere de teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde gerçekleşen maçların oldukça çekişmeli ve keyifli geçtiği turnuvada yıldızlar kategorisinde finale kalan Kemalpaşa Mahallesi ile Mithatpaşa Mahallesi arasında oynanacak olan şampiyonluk karşılaşması ise bugün saat 13.00’de yapılacağı öğrenildi.

Turnuvanın Gençler kategorisinde ise; Mithatpaşa Mahallesi’nin 1. ve 2. takımlarının şampiyonluk mücadelesi vereceği kaydedildi.
Kaynak: İHA