Güdül'de Atatürk Büstünün Taşınması Kararı

Ankara'nın Güdül ilçesinde bir grup vatandaş, Ordu Caddesi ile Ankara yolunun kesiştiği noktadaki Atatürk büstünün aynı güzergahtaki başka bir yere taşınması kararına tepki gösterdi.

Atatürk büstü önünde toplanan grup adına basın açıklaması yapan emekli öğretmen Hüseyin Öner, büstün yerinin değiştirilmesiyle ilgili kaymakam ve belediye başkanı ile görüştüklerini belirterek, "Buna rağmen kararda değişiklik olmadı" dedi.

Karara tepki gösteren Öner, Atatürk büstünün Güdül'de yaşayanların ve ilçeye gelenlerin her an görebileceği en güzel yerlere dikilmesi gerektiğini söyledi.

Güdül Belediye Başkanı Hava Yıldırım ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, kavşakta düzenleme ve iyileştirme çalışması yapacaklarını belirterek, "Buradaki kavşakta kazalar meydana geliyordu. Buna neden ise yolun darlığı. Törenler burada yapılmaya başlayınca yolda ciddi sıkıntılar olmaya başladı" dedi.

Kaymakamlığın önüne bir büst yapıldığını ve resmi törenlerin orada gerçekleştirildiğini aktaran Yıldırım, "Büstü aynı alanda, aynı meydanda daha güzel bir şekilde yaptırıyoruz. Büstün kaldırılması gibi bir şey söz konusu değil. Hem modernize etme hem de güzel bir alana alma çabasındayız. Burada yapılacak kavşak düzenlemesi ile yol rahatlatılırken, Atatürk büstünü de hemen yolun solunda görüldüğü gibi boş alana alıyoruz. Çevre düzenlemesi ile daha güzel bir alan olacak" diye konuştu.

"Bizler Atatürk ilke ve inkılaplarına, Cumhuriyet'e bağlı insanlarız" diyen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Atatürk büstünün kaldırılmasına biz de müsaade etmeyiz. Bakın burada büstün kaidesini yaptırdık. Çok kullanışlı ve herkesin gözü önünde. Kaldı ki bu konu gündeme geldiğinde, biz diğer siyasi parti ilçe başkanlarını belediyeye davet ettik, hep birlikte alanı gezdik. Herkes mutabık kaldı. Şimdi böylesi yaygara koparmanın bir anlamı yok. Yeni büst yeri ve kaidesi oldukça geniş bir alanı kaplıyor, araç geçişlerine de engeli yok. Her alanda ilçemizin güzelliği için çalışıyoruz."

Kaynak: AA