Yenimahalle'de Diyabete Dikkat Çekildi

Yenimahalle Belediyesi ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi işbirliğinde, bir halk sağlığı sorunu haline gelen diyabete dikkat çekildi.

Yenimahalle'de Diyabete Dikkat Çekildi
Yenimahalle’de, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla ücretsiz beden kitle endeksi ölçümü ve şeker testi yapıldı.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından salgın olarak tanımlanan diyabet, özellikle hareketsiz yaşam ve beslenmedeki değişiklik nedeniyle gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Uluslararası Diyabet Federasyonu verilerine göre, 2013 yılı itibari ile dünyada 382 milyon diyabetli hasta yaşıyor ve bu sayının 2035 yılında 592 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu gidişe "dur" demek ve farkındalık oluşturma için kolları sıvayan Yenimahalle Belediyesi, Ragıp Tüzün Parkında diyabet günü etkinliği düzenledi.

Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal’ın da katıldığı etkinlikte tıp fakültesi öğrencileri tarafından vatandaşlara ücretsiz sağlık taraması yapıldı.

TÜRKİYE’DE DİYABET HASTASI 7 MİLYON

Yenimahallelilerin ilgi gösterdiği sağlık taramasında şeker ölçümü yaptıran Kartal, “Diyabet, tedavi edilebilen ve etkin yönetildiğinde normal yaşam kalitesi ve yaşam süresinin elde edilebildiği bir hastalık. Bu nedenle önlenmesi için çalışmalar yapılması, erken tanı konması ve uygun bir şekilde tedavi edilmesi gerekli. Ülkemizde 7 milyondan fazla diyabet hastası olduğunu biliyoruz. Yenimahalle Belediyesi olarak halk sağlığını her zaman ön planda tuttuk. Belirli periyotla ücretsiz sağlık taramaları yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA