Şehit Astsubay Başçavuş Çelik Son Yolcuğuna Uğurlandı

Van'ın Erciş ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen Çelik'in cenazesi, Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde defnedildi

Van'ın Erciş ilçesinde teröristlerin bulunduğu eve düzenlenen operasyonda şehit olan Astsubay Başçavuş Ahmet Çelik'in cenazesi, Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde toprağa verildi.

Van'dan dün gece askeri uçakla Balıkesir Kocaseyit Havalimanı'na getirilen ve Burhaniye Devlet Hastanesi morguna konulan Çelik'in cenazesi, buradan Mahkeme Mahallesi Cemal Toraman Sokağı'ndaki babaevine götürüldü.

Evin yanına kurulan taziye çadırında dua edilmesi ve helallik alınmasının ardından şehit için Koca Cami'de tören düzenlendi.

Törene, şehidin annesi Nuriye ve babası Hasan Çelik ile yakınları ve Balıkesir Valisi Mustafa YamanBalıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Edremit Garnizon Komutanı ve 19'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Nihayet Ünlü, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Burhaniye Kaymakamı Hüseyin ÖnerBurhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, bazı milletvekilleri, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin cenazesi, burada kılınan namazın ardından Burhaniye Şehir Mezarlığı'na defnedildi.

Van'ın Erciş ilçesinde, ​terör örgütü mensuplarının bulunduğu eve düzenlenen ve "Şehit Jandarma Onbaşı Ayhan Coşkun 2015/16" adı verilen operasyonda, evden uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu Jandarma Astsubay Başçavuş Çelik şehit olurken, 3 güvenlik görevlisi yaralanmıştı.
Kaynak: AA