Gömeç Fasulyesini Önce Tanıttılar Sonra Tattılar

Kayseri’nin Gömeç fasulyesi ‘Gömeç Fasulyesi Tanıtım Ve Tadım Töreni’ ile tanıtıldı.

Gömeç Fasulyesini Önce Tanıttılar Sonra Tattılar
Gömeç Mahalle meydanında düzenlenen ‘Gömeç Fasulyesi Tanıtım Ve Tadım Töreni’nde konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar yerel ürünlerin geliştirilmesi konusunda belediye olarak kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini belirterek “Cırgalan’ın biberi, Erkilet’in üzümü ve kedibacağı, Gömec’in fasulyesi gibi yerel ürünlerimizin daha büyük kitleler tarafından bilinmesi ve bunun ekonomik bir değer kazanması için belediye olarak sistemli bir çalışma yürütüyoruz” dedi.

Üreticilerle beraber çalışarak yerel ürünleri dünyaya tanıtmayı hedeflediklerinin altını çizen Çolakbayrakdar “Bu yöresel ürünlerimizin de tıpkı Kayseri’nin Erciyesi, pastırması, sucuğu, halısı gibi bilinen hale gelmesi için üreticilerimizle beraber çalışıyor, gayret ediyoruz. Üreticilerimizin her türlü çalışmasını destekliyoruz. Kayseri’nin orijinal ve kıymetli ürünlerini tanıtmak için yapılan bu çabalar neticesinde ürünlerimiz ulusal ve uluslararası kamuoyunda bilinir, tanınır ve aranır nitelikte ürünler olabileceğine inanıyoruz” açıklamasını yaptı.

Çolakbayrakdar, yerel ürünlerin ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacağına inandıklarını vurgulayarak “Bu talepler neticesinde arz talep dengesinin talepleri arttırmasıyla yöre insanımızın daha çok üretir olması hem şehir hem de ülke ekonomisi olarak kayda değer bir gelişme olacağına inanmaktayız. Tarımsal üretimin bu şekilde desteklenmesi ve özendirilmesi şüphesiz ki dünya gıda açığının azalması yönünde üretilecek olan global politikalar için özendirici birere adım olarak da değerlendirilebilir. Dünya’nın organik gıda ve organik tarım için bilinçlendirme gayreti içerisinde bizim çiftçimizin geleneksel yöntemlerle yapmış olduğu organik tarımın endüstriyel imkanlarla birleştirilmesi ülkemizin ciddi anlamda dünya tarım ekonomi pastasından pay almasını sağlayacaktır” ifadesini kullandı.

Programa katılan Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer yerel yönetimlerin bu çalışmalarını takdir ettiklerini ifade ederek “ Yerel yönetimlerin en önemli görevlerinden bir tanesi şüphesiz ki yollar yapmak, altyapı yapmak ve diğer belediye hizmetlerini yapmak. Bunları asli görevleri olarak kabul ediyorlar. Ama özellikle geri kalmış bölgelerimizde, mahallelerimizde böyle güzel faaliyetlerin başlatılmasını onların erdemliliği olarak görüyorum. Kocasinan Belediyemize ve burada emeği olan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA