Manisa'da 15 Kişinin Öldüğü Trafik Kazası

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Gölmarmara ilçesinde 15 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin, kazaya karışan tankerin şoförünün direksiyon başında uyuduğunu, mahkeme tarafından da kusurlu bulunduğunu söyledi.

Vali Bektaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, temmuz ayında Gölmarmara ilçesinde meydana gelen ve 1'i çocuk 13'ü kadın 15 kişinin hayatını kaybettiği kazanın herkesi derinden üzdüğünü belirtti.

Kazaya, süt tankeri şoförünün direksiyon başında uyumasının yol açtığını belirten Vali Bektaş, "Nihayet mahkeme de bütün kusuru kamyon şoförüne verdi. Burada yolun bir problemi yok. Siz uyursanız her türlü yolda kaza yapabilirsiniz. Bunun başka izahı yok. Normalde kendi şeridinde seyretmesi gereken kamyon karşı şeritteki araca çarpıyorsa bunun sebebi olmalı" dedi.

Kazada 15 kişinin hayatını kaybettiğini, kentin valisi olarak kendisinde ufak bir kusur dahi görse uyuyamayacağını belirten Bektaş, şoförün uyumaması için ne yapabileceğini sorarak "Kardeşim niye uyuyorsun? Eğer ki çok uykun geliyorsa arabanı çek kenara uyu, ondan sonra rahat bir şekilde yoluna devam et" ifadesini kullandı.

Tarım işçilerini taşıyan kamyonetin Karayolları Trafik Yönetmeliği’ne uygun olduğunu, yolcular için oturma yerlerinin bulunduğunu ve üstünün örtüldüğünü ifade eden Bektaş, yalnızca birkaç yolcu fazlalığının bulunduğunu söyledi. Sürücünün daha önce alkollü araç kullandığı için ehliyetine el konulduğunu ve kaza sırasında da ehliyetsiz araç kullandığını dile getiren Bektaş, konuyu o dönem vefat eden sürücünün hatırasına saygı nedeniyle dile getirmediklerini söyledi.

Manisa Baro Başkanı Ali Arslan da şoförün ehliyetine alkollü araç kullandığı için 6 ay süreyle el konulduğunu belirterek "Ama kaza anında bu 6 aylık süre dolmuş. Kendisi gidip ehliyetini almamış. Neticede kaza anında ehliyetsizdi" şeklinde konuştu.

Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde 6 Temmuz'da bağa asma yaprağı toplamaya giden tarım işçilerini taşıyan kamyonet ile süt tankeri Hacıveliler Mahallesi mevkisinde çarpışmış, kazada 13'ü kadın, biri çocuk 15 kişi yaşamını yitirmişti.

Kaynak: AA