BEÜ'de Başlatılan Ney Kursuna Büyük İlgi

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından bu sene ilk defa öğretime başlanan “Ney” kursu, öğrenciler tarafından büyük ilgi görüyor.

BEÜ'de Başlatılan Ney Kursuna Büyük İlgi
BEÜ İlahiyat Fakültesi BEÜ Abdülkadir Geylani Uygulama Merkezi tarafından bu sene ilk defa öğretime başlanan “Ney” kursu, Değerler Eğitim Kütüphanesi’nde devam ediyor. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği kurs, dönem sonuna kadar devam edecek. BEÜ İlahiyat Fakültesi Dini Musiki Araştırma Görevlisi Metin Gündoğdu, eğitimlere bu sene ilk defa başlandığını ifade ederek şunları söyledi:

“BEÜ İlahiyat Fakültesi Dini Musiki Araştırma Görevlisi olarak Marmara’da yüksek lisans yapıyorum. Dini musiki alanında ney bildiğimiz gibi kamıştan yapılır. Türk musikimizin özellikle dini musikimizin vazgeçilmez sazları arasındadır. Mevlana hazretlerinin malum ilk mesnevisi neyle başlar. Ney dersimizi BEÜ İlahiyat Fakültesi’nde başlattık. Dört haftadır eğitim veriyoruz. Öğrenciler tarafından oldukça yoğun katılım var. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Aramıza katılan akademiysen arkadaşlarımız ve hocalarımız var. İnşallah elimizden geldiğince dönem sonuna kadar devam edecek. Ben burada olduğum sürece devam edecek.”
Kaynak: İHA