Çevreci Ersan'ın Ölümündeki İhmal İddiası

Marmaris Çevre ve Turizm Gönüllüleri Grubu Başkanı Filiz Ersan'ın ölümünde tedavi gördüğü hastanenin ihmali olduğu iddiası üzerine başlatılan soruşturmada bilirkişi, otopsi için Ersan'ın kabrinin açılması yönünde rapor verdi.

Murat Ersan, annesinin yaşamını yitirmesinin ardından başlatılan soruşturmayı yürüten Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığından bilgi almak için geldiği adliyeden çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Annesinin ölümüyle ilgili Muğla Adli Tıp Kurumundan rapor geldiğini belirten Ersan, adli tıp uzmanlarından oluşan bilirkişinin raporunda, kabrin açılarak otopsi için savcılığa öneride bulunulduğunu dile getirdi.

Ersan, "Filiz Ersan hayatta olsaydı, bu savaşı sonuna kadar verirdi. Filiz Ersan'ın cenazesinin mezarından çıkartılması gerekiyorsa, kesinlikle çıkartılacak. Tüm aile üyeleri olarak bu konuda hemfikiriz" diye konuştu.

Annesinin ölümüyle ilgili raporları daha deneyimli olduklarına inandıkları İstanbul Adli Tıp Kurumuna göndereceklerini anlatan Ersan, bu kurumun yapacağı incelemenin ardından dava açılıp açılmayacağına karar verileceğini kaydetti.

Söz konusu hastanenin yetkililerinin açıklamalarının ardından yeni ihmal iddialarının gündeme geldiğine dikkati çeken Ersan, bu bilgiler ışığında savcılığa yeni şikayet başvurusu yaptıklarına değindi. Ersan, Sağlık Bakanlığının da konuyla ilgili inceleme yaptığını söyledi.

Filiz Ersan'ın böbrek taşı şikayetiyle başvurduğu özel hastanede, 1 Temmuz'da kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetmesi üzerine ailesi, hastane hakkında Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığına "ihmal sonucu ölüme sebebiyet" iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. İnceleme başlatan başsavcılık, hastanenin kamera kayıtları ve hastanın dosyasına el koymuştu.

Hastane yetkilileri ise Ersan'ın ölümünde ihmalleri bulunmadığını ve gerekli tıbbi müdahalelerin yapıldığını açıklamıştı.

- Kendini çevreye adamıştı

Marmaris'te çevrenin korunması için 25 yıl boyunca verdiği mücadeleyle tanınan Filiz Ersan, birçok çevre olumsuzluğunun yanında yakalandığı kanseri de yenmeyi başarmıştı.

Turistik ilçenin doğal güzelliklerinin korunması için çalışan Marmaris Çevre ve Turizm Gönüllüleri Grubu'nun kurucusu ve başkanı olan Ersan, çevreye karşı duyarlılığı nedeniyle zamanla ilçenin en tanınmış kişilerden biri haline gelmişti.

Ünü Marmaris sınırlarını aşan Ersan'a birçok kurum tarafından ödüller verilmişti. Ersan, en büyük çevre mücadelesini ise çoğu ormanlık alanlarda bulunan 42 maden arama ruhsatının iptali için vermişti.

Kaynak: AA