Kadın STK'lardan Başkan Çiftçi'ye Ziyaret

Ankara’dan gelen Kadın Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi’yi ziyaret ederek, kadınların sosyal hayattaki konumunun güçlendirilmesi konusunu görüştü.

Kadın STK'lardan Başkan Çiftçi'ye Ziyaret
Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Ankara Kalkınma Ajansının ortaklaşa düzenlendiği ve 4 gün sürecek olan Sosyal Etkileşme Programı Çalıştayı kapsamında Şanlıurfa’ya gelen 11 kadın STK temsilcisi Başkan Nihat Çiftçi ile bir araya geldi. Toplantıda kadınların sosyal hayattaki konumunun güçlenmesi ve Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlara yönelik yapılan çalışmalar ve konu ile ilgi vizyon konuşuldu. Şanlıurfa’nın potansiyeli ve toplumsal değerlerini anlatan Başkan Nihat Çiftçi, Şanlıurfa’nın hoş görü şehri olduğunu söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak Kadınlara yönelik yapılan çalışmaları anlatarak Şanlıurfa’nın tarihe ev sahipliği yaptığının söyleyen Başkan Nihat Çiftçi, "Her türlü sosyal yapının ve her türlü tarihsel dokularla karşılaşılabilecek kadim bir şehirdeyiz. Şanlıurfa her zaman barış ortamındadır, insanlar sevgi ve saygı ortamında bu kadim şehirde yaşamaktadırlar. Bu barış ortamını bozmak isteyenlerin karşısında Bütün Şanlıurfalılar olarak karşı duracağız" şeklinde konuştu.

Öte yandan Ankara- Diyarbakır ve Şanlıurfalı STK temsilcilerinin kültürel ilişkilerini geliştirmek ve sosyal bağların güçlenmesi adına başlatılan projede gerçekleştirilecek 4 günlük çalıştaya Şanlıurfalı kadın STK temsilcileri de katılacak.
Kaynak: İHA