Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Viranşehir yeni stadına kavuşuyor

Viranşehir ilçesinde yapımı devam eden stat ay sonunda hizmete girecek.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı tarafından Özal Mahallesi'nde 20 bin metrekare alan üzerine inşa edilen stat çalışmaları devam ediyor.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Mehmet Akyürek, gazetecilere yaptığı açıklamada, eski ilçe stadının yeterli derecede ihtiyaçları karşılamaması nedeniyle yeni tesise ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

İnşaatın yüzde 85'nin tamamlandığını belirten Akyürek, "1 Milyon 186 bin lira maliyeti olan yeni stadyumun Viranşehir halkına hayırlı ve uğurlu olsun. Saha zemini sentetik çim olan yeni stadyum seyirci tribünleri, erkek ve bayan soyunma odaları, hakem odaları ve sosyal donatılarıyla ilçemize yakışır modern bir tesis niteliğindedir" dedi.

- Yöresel dövmelere ilgi yok

Siverek ilçesinde insanların güzel görünmek ve ilgi çekmek amacıyla vücutlarının çeşitli yerlerine yaptırdıkları "dek" adıyla bilinen yöresel dövmelere gençler ilgi göstermiyor.

İlçeye 60 kilometre uzaklıktaki Dilekli Mahallesi'nde yaşayan Hatice Çıkçı (85), AA muhabirine yaptığı açıklamada, dövmenin önceden çok kıymetli bir sanat olarak kabul gördüğünü söyledi.

Gençliğinde tüm genç kızların daha güzel görünmek için ellerine ve yüzlerine dövme yaptırdıklarını belirten Çıkcı, şimdiki gençlerin dövme yerine makyaj malzemesi kullandıklarını belirtti.
Kaynak: AA