'6-7 Ekim Olayları Devlete Karşı İsyandı'

Siirt'te geçen yıl Kobani (Ayn el Arap) bahanesiyle 6-7 Ekim'de gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde sahip olduğu akaryakıt istasyonundaki Türk bayrağının indirilmesine direnen Abdulkerim Kaymaz, teröristlere tepki olarak iş yerini Türk bayraklarıyla donattı.

Kaymaz, izinsiz gösteriler sırasında Aydınlar Caddesi'nde bulunan akaryakıt istasyonundaki Türk bayrağının indirilmesine bazı yakınları ve komşuları ile karşı çıkmış, bunun üzerine teröristlerin uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda komşularından Kamil Taş hayatını kaybetmiş 5 kişi de yaralanmıştı.

Saldırının ardından akaryakıt istasyonunun önüne 4 bayrak asan Kaymaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayların üzerinden bir yıl geçtiğini ancak izinin kaldığını söyledi.

-"Hunharca saldırıya uğradık"

Kaymaz, Kobani olaylarında çok büyük mağduriyet yaşadıklarını ve hedef gösterildiklerini belirterek, yaşadıklarını "Bizi 'Siz devlet yanlısısınız, AK Partili'siniz' diyerek hedef göstermişlerdi. O gün de buraya gelerek bize saldırıda bulundular. Önce bayrağımıza saldırmak istediler, kabul etmedik. 'Bayrağımızı çiğnetmeyiz' dedik" sözleriyle aktardı.

Türk bayrağına saldırıyı kabul etmediklerini vurgulayan Kaymaz, "Saldırıp yakıp yıktıkları iş yerimize 368 kurşun isabet etti. 6-7 Ekim olayları devlete ve millete karşı adı konuşmamış isyan ve baş kaldırmaydı. Bayrağa olan sevdamızdan vazgeçmedik.  İş yerime bir bayrak yerine 4 bayrak astım. Bu bayraklar hep burada dalgalanmaya devam edecek" ifadesini kullandı.

-"Olayları çıkaranlar aslında Kürt düşmanıdır"

6-7 Ekim olaylarının, sıradan toplumsal bir olay olmadığına işaret eden Kaymaz, bunun sıradanlaştırılmaya çalışılmasını "kabul edilemez" diye nitelendirdi.

Kaymaz, "Gösterilerde yapılanlar ya isyandı ya da isyanın provasıydı. Olayları çıkaranlar aslında Kürt düşmanıdır. Bunlar çoluk çocuğu önlerine koyup onların arkasına sığınıp sözde Kürtlerin adına iş yapıyorlar ancak bunlar Kürt düşmanıdırlar. Bunlar hem Kürt düşmanı hem İslam düşmanıdır" değerlendirmesinde bulundu.

-"Kürtlerin kanı ile rant elde etmeye çalışıyorlar"

Türkiye’de Kürt sorunu olmadığını, bunu kabul etmediklerini vurgulayan Kaymaz, "Çünkü Türk kardeşlerimizin faydalandığı tüm haklardan bir Kürt olarak faydalanıyoruz" dedi.

Kaymaz, olayları gerçekleştirenlerin bunu siyasi çıkarları için yaptığını kaydederek "Kürtlerin kanı ile rant elde etmeye çalışıyorlar. Taşeronluğunu yapanlara fayda sağlamak için insanlarımızı katlediyorlar. Bunlar Kürtler için bir şey istemiyorlar. Hainlik yaparak silahları stoklayıp millete korku salıp kendi taraflarına çekmeye çalışıyorlar. Halkı bu olayları çıkarmak için zorladılar. Halk kesinlikle kendi isteğiyle gidip yapmadı bu saldırıları" ifadesini kullandı.

Kürt halkı olarak devletin yanında olduklarını ifade eden Kaymaz, terörle mücadeleye yönelik operasyonların kararlılıkla sürdürülmesini istedi.

Kaynak: AA