Ordu Gençlik Hizmetleri Ve Spor Müdürlüğü Kurslar Açacak

Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Aybastı ve Gölköy'de güreş, Akkuş'ta boks, Kumru'da tekvando ve Korgan'da wushu kursları açacaklarını belirterek, gençleri başvuruda bulunmaya davet etti.

Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kırsaldaki ilçelerde yaşayan gençleri sadece bir spor dalında uzmanlaştıracaklarını belirtti.

Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde spor faaliyetlerinin devam ettiğini dile getiren Genç. şöyle devam etti:

"Yalnız arka kesimlerde yani kırsalda kalan ilçelerimizde sportif faaliyetimiz yoktu. Devletimiz büyük paralar harcayarak spor salonları inşa etmiş ama bu tesislerimiz atıl durumdaydı. Genel müdürümüzün desteğiyle Akkuş'ta boks, Aybastı ve Gölköy'de güreş, Kumru'da tekvando, Korgan'da wushu kursları açıyoruz. Böylelikle her ilçede bir branşta gençler yetiştireceğiz. Boks denilince akla Akkuş, güreş denilince Aybastı ve Gölköy gelecek. Spor dalıyla ilçelerimizi özdeşleştireceğiz. Belediyelerimiz ve kaymakamlıklarımızla bu konuyu görüştük. Hepsi bizleri destekleyecek. Kırsaldaki ilçelerimizde genç nüfus sayısı az olduğu için tüm öğrenciler tek branşta uzmanlaşacak."

Genç, Avrupa ve Türkiye'nin denize dolgu yapılarak inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılmasıyla uluslararası müsabakaların düzenlenmesinin kolaylaştığını da ifade ederek, "Ordu, Türkiye'nin en küçük büyükşehri. Ordu'nun marka şehir olması için biz de elimizden gelen bir şeyleri hayata geçirmek istedik. Bu konuyu Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Genel Sekreterimizle istişare ettik. 4 uluslararası organizasyonun düzenlenmesi için karar aldık. Ordu'nun sporda da bir marka olmasını sağlayacağız. Şu anda açık deniz yüzme yarışı ve uluslararası güreş yarışmaları düzenleyeceğiz. Bu yarışmalarla Ordu'nun ismi Türkiye ve dünyada anılır hale gelecek" diye konuştu.

Kaynak: AA