Yatağan'da İyi Tarım Bilgilendirmesi

Yatağan Ziraat Odası Başkanlığı bünyesinde, iyi tarım uygulamaları başlatıldı.

Yatağan'da İyi Tarım Bilgilendirmesi
İyi tarım uygulamaları kapsamında Yatağan Ziraat Odası ve Muğla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Yatağan Ziraat Odası Başkanı Şenyüz Buğday, daha kaliteli tarım çalışmasının yapılması gerektiğini belirtti.

Yatağan Ziraat Odası tarafından çalışmalarına başlanan iyi tarım uygulamaları hız kazandı. İyi tarım uygulamaları kapsamında Yatağan Ziraat Odası ve Muğla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Yatağan Belediyesi Toplantı Salonu’nda üreticilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Bilgilendirme toplantısında konuşan Yatağan Ziraat Odası Başkanı Şenyüz Buğday ilçede organik tarım yapmak için çok çaba sarf ettikleri halde termik santral nedeni ile bunu yapamadıklarını belirtti.

Şenyüz Buğday; “Yatağan Ziraat Odası olarak ilçemizde organik tarım yapılması için çok çaba sarf ettik ama her seferinde karşımıza termik santral engeli çıktı. Biz de bu nedenle geçen yıl iyi tarım uygulamamıza başladık. Bundan önemli mesafeler kat ettik. İyi tarım uygulaması sorumlusu olarak odamıza personel alımı yaptık. Yatağan için iyi tarım çok önemli. İlimiz ilçeleri arasında Yatağan zeytincilik konusunda Milas’ın ardından ikinci sırada yer alıyor. Yatağan genelinde 1 Milyon 550 Bin civarında zeytin ağacımız var. Ancak bu zeytin ağaçlarımızdan yeteri kadar faydalanamıyoruz. Zeytincilik konusunda isim hep Milas geçiyor, çeşitli şenlikler yapılıyor. Ön sırada Milas olduğu için onlara daha çok önem veriliyor. Bende diyorum ki ‘bizim neyimiz eksik ki ikinci sırada kalalım.’ Birinci sıraya geçmek için Yatağan Ziraat Odası olarak her türlü fedakârlığı yaparak bunu daha da geliştirmek için ne lazımsa hep birlikte yapalım. Babadan dededen kalma yöntemlerle çalışmak yerine iyi tarım uygulamalarını öğrenerek, çalışacağız. Eğer bu yöntemlerle çalışmasak kaybeden yine bizler olacağız. Muğla ilçeleri arasında ikinci sırada olan yerimiz daha da gerilere düşebilir. Ağacım var diyerek gölgesinde yatmayacağız, iyi tarım için çalışacağız. Daha kaliteli ürünler yetiştireceğiz, kaliteli ürünler ile daha çok kazanacağız” dedi.

Zeytin koruma altına alındı

Yatağan’da bazı kişilerin zeytin ağaçlarını yok ettiğini belirten Şenyüz Buğday; “Zeytin 3573 Sayılı Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması kanununa göre koruma altına alınmıştır. Yatağan’da bazı yerlerde zeytin ağaçlarının yok edildiği duyumlarını alıyoruz. Zeytin ağaçları koruma altına alındığı için bu tür davranışların cezası var. Vatandaşlarımızın bu konuda daha dikkatli olmalarını istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA