Melih Gökçek'ten Ankara ve Suruç iddiaları

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Suruç ve Ankara’da meydana gelen patlamaların PKK tarafından yapıldığını belgelerle açıkladı.

Melih Gökçek'ten Ankara ve Suruç iddiaları
Melih Gökçek'ten Ankara ve Suruç iddiaları
Beyaz TV ekranlarında Dinamit programına katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Suruç'ta meydana gelen patlamanın ardından başlayan terör olaylarından, 102 kişinin hayatını kaybettiği Ankara'daki patlamaya kadar geçen süreci anlattı. Başkan Gökçek, patlamaların perde arkasındaki terör örgütünü belgelerle ortaya koydu.

HEM HDP'Lİ HEM MHP'Lİ
Belgelerine hem HDP hem de MHP eylemlerinde yer alan bir kişinin görüntüleriyle başlayan Gökçek, bu kişinin provokatör olduğunu söyledi. Açıkladığı bir diğer belge ile HDP il merkezlerine yapılan bombalı saldırıların arkasında PKK'nın olduğunu belirten Gökçek, eylemi gerçekleştiren kişinin önce DHKP-C'li daha sonra ise El Kaide mensubu olarak gözaltına alındığına dikkat çekti.

PKK VE IŞİD KİMLİKLERİ YAN YANA
İzmir'in Bergama ilçesinde, teröre lanet yürüyüşüne katılarak provokasyon yaptığı tespit edilen kişinin aracından çıkan PKK, IŞİD ve Esad'ı destekleyen bir başka örgütün kimliklerini paylaşan Gökçek, 'PKK - HDP yapıyor. Karşının üzerine atıyor, insanları sokağa döküyor. Tamamen tezgah.' dedi. Gökçek, paylaştığı bir diğer belgede ise PKK itirafçının sözlerine yer vererek 'PKK itirafçısı polis ifadesinde Diyarbakır patlamasının PKK tarafından yapıldığını anlatıyor' dedi.  

HASAR GÖRMEYEN KİMLİK
Gökçek'in en dikkat çekici belgesi ise hasar görmeyen kimlik oldu. Gökçek, Suruç saldırısından sonra, HDP'liler tarafından polise verilen kimliğin Suruç saldırısını PKK tarafından yapıldığının en büyük kanıtı olduğunu aktardı. Kimliğin patlamaya rağmen hasar görmemesi dikkat çekti. 

PATLAMAYI ÖNCEDEN HABER VEREN TWEET
Gökçek, programın devamında Ankara'da 102 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının arkasında da PKK'nın olduğunu söyledi. Gökçek, bu iddiasını Twitter'da Dineberaday hesabından atılan tweetlerle güçlendirdi.

DEMİRTAŞ TANIMAM DEDİ AMA...
HDP lideri Demirtaş'ın tweetle ilgili soruya verdiği cevabı okuyan Gökçek, ' Sayın Demirteş, eğer bu adamların seninle ilgisi yoksa ve tanımıyorsan söz veriyorum ben Melih Gökçek olarak belediye başkanlığını bırakıyorum. Ama sen bunu tanıyorsan ben de bunu ispat edersem HDP genel başkanlığını bırakacak mısın?' diye sordu. Gökçek, sözlerinin devamında Dineberaday hesabını kullanan kişinin kim olduğunu açıklayarak bu kişinin HDP kongrelerinde konuşma yaptığına dikkat çekti. Öte yandan bu şahsın HDP'den aday adayı olması Gökçek'in açıkladığı bir diğer belge oldu.