İtfaiyecilik Haftası

Konya'da "İtfaiye" konulu sempozyum düzenlendi

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığınca İtfaiye Haftası dolayısıyla düzenlenen "İtfaiye" konulu sempozyum başladı.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Cevdet İşbitirici, bir otelde düzenlenen sempozyumda, böyle bir toplantıyı Konya'da ilk kez gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Önümüzdeki dönemlerde benzeri eğitim programlarının devam edeceğini belirten İşbitirici, "Bir evde yaralı kuş, güvercin, kedi, hatta yaban arısı, bir yerde canlı varsa orada itfaiyeci vardır. O canlının düştüğü sıkıntıyı gidermek için orada bir itfaiyeci vardır. Çünkü o itfaiyecinin yüreğinde sevgi, merhamet, vatanını, milletini ve insanları sevmek vardır. Onun için orada itfaiyeci vardır" diye konuştu.

Türkiye Belediyeler Birliği Eğitim Müdürü Fikret Gültekin ise yılda ortalama 20 binin üzerinde belediye personelini eğittiklerini ifade etti.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen itfaiyecilerin katıldığı sempozyumu çok önemsediklerini dile getiren Gültekin, sempozyumun düzenlenmesine destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e teşekkür etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkan Vekili Mehmet Emin Koçan da itfaiye teşkilatları olarak kaliteli hizmet üretmek için ilk olarak standartlaşmayı sağlamak gerektiğinin altını çizdi.

Sempozyuma, Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı Başkanı Cemal Kozacı, Çukurova Ceyhan Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu İtfaiye ve Yangın Güvenliği öğretim üyeleri Doç. Dr. Deniz Yıldırım ve Yrd. Doç. Dr. Murat Türk katıldı.

Türkiye Belediyeler Birliği ortaklığında iki gün sürecek sempozyumda, teşkilatın yapısı ve daha iyi noktalara gelebilmesi için bildiriler sunulacak.
Kaynak: AA