Emet'te 20 Kişiye İş İmkanı

Emet Belediyesi ile Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR) Kütahya İl Müdürlüğü arasında ‘Toplum Yararına Çalışma Programı’ protokolü imzalandı.

Emet'te 20 Kişiye İş İmkanı
‘Toplum Yararına Çalışma Programı’ protokolünü Emet Belediyesi adına Başkan Yardımcısı Hasan Atındal ile Şube Müdürü Ahmet Karaaslan tarafından imzalanan protokolün, istihdamında zorluk çekilen işsizlerin iş gücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla yapıldığı bildirildi.

Protokol ile ilgili bir açıklama yapan Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, "Toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleşmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin iş gücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞ-KUR İl Müdürlüğümüzle ‘Toplum Yararına Çalışma Programı’ protokolü imzaladık.Yapılan bu protokolle, ‘Toplum Yararına Programı’ çerçevesinde 19 Ekim 2015-15 Haziran 2016 tarihleri arasında çevre temizliği ve park düzenlemesi işlerinde çalıştırılmak üzere 20 işçi istihdam edeceğiz. İşe girmek isteyenler 2 Ekim-11 Ekim tarihleri arasında işkur hizmet noktalarından müracaat edebilecekler. İnternet üzerinden başvuru yapabilecekleri gibi belediyemiz iş kur noktasından da başvuru yapabilirler. Seçmeler ise 14 Ekim tarihinde belediyemizde yapılacak. Hayata geçridiğimiz bu projemiz ile 20 vatandaşımızı toplum yararına çalışma programı dahilin de 8 ay sigortalı iş imkanı sağlamış olacağız.İlçemize hayırlı olsun” dedi.

Yapılan müracaatlar sonrasında çalıştırılacak kişiler, noter huzurunda çekilecek kura sonucu belirlenecek. (EFE)
Kaynak: İHA