Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Oran Açıklaması

"Türkiye adeta bir yangın yerine dönmüş vaziyette. Bu yangını söndürebilecek bir tek parti var, o da Cumhuriyet Halk Partisi'dir"

Eski CHP milletvekili ve Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran, Türkiye'nin adeta bir yangın yerine dönmüş vaziyette olduğunu savunarak, "Bu yangını söndürebilecek bir tek parti var, o da Cumhuriyet Halk Partisi'dir" dedi.

Oran, partisinin seçim çalışmalarına katılmak üzere geldiği Kütahya'da partililerle birlikte "Cumhuriyet Yürüyüşü"ne katıldı.

Yürüyüşün ardından gazetecilere açıklama yapan Umut Oran, 1 Kasım seçimlerine umutla girdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Türkiye adeta bir yangın yerine dönmüş vaziyette. Bu yangını söndürebilecek bir tek parti var, o da Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Bizler CHP olarak 1 Kasım seçimlerinde ülkemizi tekrar huzura, barışa, daha geniş demokrasiye, daha geniş insan haklarına ve özgürlüklerine kavuşturmak için mücadele ediyoruz. 1 Kasım'da da inşallah bunu hep birlikte başaracağız. Biz, Atatürk ve Cumhuriyet'in değerlerinde birleşenleri CHP'ye destek vermeye davet ediyoruz. 1 Kasım önemli bir süreçtir. Cumhuriyet her türlü olumsuzlukla kurulmuştur. Bugün de biz gelecekle ilgili umutluyuz. 1 Kasım'dan umutluyuz. CHP Kütahya örgütüne 1 Kasım'da büyük görev ve sorumluluk düşüyor."
Kaynak: AA