Küre Devlet Hastanesi Çalışanları, Sağlık Çalışanlarına Yapılan Terör Saldırılarını Lanetledi

Kastamonu’nun Küre ilçesi devlet hastanesinde, son günlerde artan terör olayları nedeniyle sağlık çalışanlarına yapılan saldırı lanetlendi.

Küre Devlet Hastanesi Çalışanları, Sağlık Çalışanlarına Yapılan Terör Saldırılarını Lanetledi
Kastamonu’nun Küre ilçesinde sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ve terör olayları sebebiyle bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Hastane önünde gazetecilere açıklama yapan Başhekim Dr. Kayhan ÖZDEMİR, “Gece gündüz demeden sağlık hizmeti sunmaktan gurur duyduğumuz siz değerli vatandaşlarımız; Haziran ayından bu yana tırmanışa geçen saldırılarıyla, genç yaşlı, çocuk bebek demeden tüm halkımızı hedef alan eli kanlı terör örgütü, sağlık çalışanlarımıza, ambulanslarımıza ve hastanelerimize yönelik alçakça saldırılarına devam ediyor. Ülkemiz genelinde 3 sağlık çalışanımız terör örgütünün gerçekleştirdiği alçakça saldırılarda hayatını kaybetti. Diyarbakır Kulp ilçesinde görev yapmakta olan meslektaşımız Dr. Abdullah Biroğul memleketi Diyarbakır’da, sağlık memurumuz Eyüp Ergen ve ambulans şoförü Şeyhmus Dursun, memleketleri Şırnak’ta uğradıkları silahlı saldırı şehit edildiler.Onlarca sağlık çalışanımız alıkonuldu, ambulanslarımıza, hastanelerimize ateş açıldı.Sağlık hizmetleri aksatılmaya çalışıldı.Son olarak Şemdinli’deki Devlet Hastanemiz bombalı saldırı sonucunda neredeyse kullanılamaz hale getirildi.

Vatandaşlarımızın en temel haklarından biri olan sağlık hakkının engellenmesine yönelik bu çirkin saldırıları planlayanları ve gerçekleştirenleri şiddetle lanetliyoruz”dedi.

Kaynak: İHA