Hırsızlık İçin Girdikleri Markette, Satış Yaptılar

Muğla'da bir marketten hırsızlık yapan 2 kişinin soygun sırasında iş yerine gelen müşteriye satış yapma anı güvenlik kamerasınca kaydedildi

Muğla'nın Milas ilçesinde, bir marketten hırsızlık yapan 2 kişinin soygun sırasında iş yerine gelen müşteriye satış yapma anı güvenlik kamerasınca görüntülendi.

Yeniyol Caddesi'nde bir markete sabah erken saatlerde gelen ikisi de 16 yaşındaki T.E. ve E.B, kepengi arızalı olduğu öğrenilen iş yerine kolaylıkla girdi.

Zanlılar, bu sırada iş yerinin açıldığını düşünerek içeriye giren bir müşteriye de satış yaptı. Bu kişinin ayrılmasının ardından yazar kasadaki paraları alan zanlılar, daha sonra marketten ayrıldı.

Market sahibi ise iş yerine geldiğinde kepenklerin açık olduğunu fark edince durumu polise haber verdi.

Olay yerine gelen polis ekiplerinin yaptığı incelemede, kasadaki 400 liranın çalındığı belirlendi. İş yerinin güvenlik kamerası ve bölgedeki MOBESE kayıtlarını inceleyen ekipler, zanlılar T.E. ve E.B'yi gözaltına aldı.

Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen ve benzer suçlardan çok sayıda kayıtlarının bulunduğu öğrenilen zanlılardan T.E, "nitelikli hırsızlık" suçundan tutuklanırken, E.B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bu arada, iş yerinin güvenlik kamerası kayıtlarında zanlıların rahat hareketleri dikkati çekti. Zanlıların markete gelen müşteriye satış yapma anları da görüntüye yansıdı.
Kaynak: AA