Emet'e Atıksu Arıtma Tesisi

Kütahya’nın Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, ilçeye toplam maliyeti 5 milyon TL olan atıksu arıtma tesisi kurulacağını ifade etti.

Emet'e Atıksu Arıtma Tesisi
Koca, yaptığı açıklamada, tesis için 12 Kasım günü ihale yapılacağını belirterek, "Yaklaşık olarak 3 yıl sonunda tamamlanan mahkeme sürecinde tesis yapımına müsait alanın tapuları belediye adına tescil edildikten sonra evraklar hemen İller Bankası’na iletilerek Atıksu Arıtma tesisinin yapılması talebimizi ilettik” dedi.

Çalışmaların hızlı bir şekilde takibini gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Koca, ”Talebimiz üzerine gerekli prosedürleri yerine getiren İller Bankası Emet ilçesi Atıksu Arıtma tesisinin kesin projesinin hazırlanması için açık ihaleye çıktı. 12 Kasım 2015 tarihinde saat 11.00 de Ankara’da gerçekleştirilecek ihale ile alınacak hizmet sonucunda atıksu arıtma tesisinin projeleri hazırlanarak yapım ihalesine ve çalışmalarına başlanılacak. Tesisin ilçemize kazandırılmasındaki katkılarından dolayı Çevre ve Şehircilik bakanımız sayın İdris Güllüce’ye, İller bankası genel ve bölge müdürlüklerimize AK Parti Kütahya Milletvekillerimize Emet halkımız adına teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. .

Yaklaşık olarak 5 milyon TL’ye mal olacak olan tesisin yüzde 50’lik bir bedeli İller Bankası’ndan hibe olarak karşılandığı, geriye kalan diğer bedel için ise, Kalkınma Ajanslarınca mali destek alınabilindiği belirtildi.

Arıtma tesisinin yapılmasına müteakip ilçenin Hamamayağı, Gelenbek ve Taşoluk derelerine uzanan kanalizasyon hatlarının bağlantılarının birleştirilerek atıksuların arıtılarak doğaya salınacağı, bu kapsamda kanunların yerine getirilmesi ile birlikte sorunların da ortadan kaldırılacağı kaydedildi.(EFE)
Kaynak: İHA