BTK'dan 4,5G İçin Tanıtım Filmi

4,5G için hazırlanan tanıtım filminde, söz konusu teknolojinin Türkiye'ye sağlayacağı faydalara dikkat çekiliyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 4,5G'nin daha iyi anlaşılması amacıyla tanıtım filmi hazırladı.

Telefonlar, bilgisayarlar ve internetin hayatın vazgeçilmez parçası haline geldiğine dikkat çekilen filmde, Türkiye'nin "teknoloji üssü" ve "bilişim adası" yapılması hedefine vurgu yapıldı.

Elektronik haberleşme sektöründe serbest ve etkin rekabet ortamının sağlanması ve korunmasına işaret edilen filmde, 2009'da 3G teknolojisiyle tanışan Türkiye’nin 1 Nisan 2016 itibarıyla 4,5G teknolojisini kullanmaya başlayacağı anımsatıldı.

Filmde, 4,5G'nin sağlayacağı kolaylıklara işaret edilerek, "Mobil genişbant için 5 kat artan frekans tahsisi, internette 10 kat artan hız, sağlıktan eğitime, ticaretten medyaya hızlı iletişim, akıllı evler ve akıllı şehirler, otoyollar, hızlı tren ve tünellerin kapsama alanına alınması" hedeflerine yer verildi.

Tanıtım filminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Türkiye'nin 2023 hedeflerinden en önemlisi bilişimde tüketen değil üreten ülke olma arzumuzdur", Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ise "4,5G ihalesiyle 13,2 milyar lira devlet hazinesine girdi. Bu, ekonomi dinamizmine olan güvendir" sözleri hatırlatıldı.
Kaynak: AA