“Binbir Gece” Dizisi ile başlayan bir serüven Arjantin’de Maradona kadar ünlü olmanın yolunu açtı.

Tiyatro, Dizi ve Sinema oyuncusu Ergün Demir, Arjantin’de yayın hayatını sürdüren özel bir televizyon kanalında yapılacak olan dans yarışması için teklif aldıktan sonra gittiği Arjantin’de yoğun ilgi görüyor. Tiyatro ve Dizi oyuncusu Ergün Demir 5 yaşındayken ailesi ile birlikte Giresun’dan Fransa’ya göç ederek oraya yerleşti. Tiyatro ile ilkokul yıllarında tanışan Demir, Lise öğreniminin ardından, Jean Darnel yönetimindeki IPJA (Institut Pour Les Jeunes Artistes) tiyatro bölümünden mezun olduktan sonra, Fransa Chartres Devlet Tiyatrosu’nda Jacques Kramer direktörlüğünde dört yıl profesyonel eğitim aldı. Dizi ve Sinema sanatçısı Ayla Algan’ın daveti üzerine 2005 yılında Türkiye’ye dönen, Demir; tiyatro, televizyon ve sinema çalışmalarının yanı sıra, Ekol Drama Sanatevi, Müjdat Gezen Sanat Merkezi, Sadri Alışık Kültür Merkezi’nde tiyatro dersleri verdi.

Türk dizi tarihinin efsane dizilerinden biri olan “Binbir Gece” dizisindeki Ali Kemal Rolü ile ünlenen Ergün Demir, daha sonra birçok dizi de rol aldı. Binbir Gece dizisinin bölümlerinin Arjantin’de yayınlanması ile birlikte Arjantin’de de üne kavuşan Demir, 5 aydır Arjantin’de Dans yarışmasında performansı ile Arjantinliler’i kendisine hayran bırakıyor.

ARJANTİN’İN KONUŞTUĞU TÜRK OYUNCU ERGÜN DEMİR’E ARJANTİN’DE ANNE SÜPRİZİ

Arjantin’de, 19 Ekim’de kutlanan Anneler Günü sürprizi olarak program yapımcıları tarafından Ergün Demir’in annesi Mecbure Demir Arjantin’e geldi. Yarışmada sahnede yaptığı performans sonrasında, karşısında annesini gören Ergün Demir, yaşadığı şaşkınlık ve mutluluk gösterisiyle Arjantinliler’i ağlattı.

Gazeteci Melike Birgölge ile birlikte Arjantin’e giden Mecbure Demir, oğlunun yaptığı dans sonrası canlı yayında oğlunun karşısına çıkarak sürpriz yaptı. Mecbure Demir, o anları anlatırken "O anı anlatamam. Oğlumu 5 aydır görmüyordum. Arjantin’e geldim, sürpriz olduğu için görüşemedik ve canlı yayına kadar o bir gün nasıl geçti, bana bir sorun. Onu görünce dünyalar benim oldu. Yeniden doğduğumu hissettim” dedi.

Arjantin’e geldiği günden beri televizyonların ve dergilerin röportaj için yarıştığını söyleyen Mecbure Demir ”Hiç beklemiyordum. Çok şaşırıyorum bu ilgiye, bu sevgiye. Arjantinliler çok sıcakkanlı ve çok sevecen insanlar. Candan sarılıyorlar, fotoğraf çektiriyorlar. Oğlumu çok sevdiklerini söylüyorlar. Onun Arjantin’de kalmasını istiyorlar. Hatta hatta benim de Arjantin’de kalmamı istiyorlar. Buralar çok güzel, insanlar sıcak ama insanın vatanı gibisi yok. Buralarda kalamam” şeklinde konuştu.

“TOMRİS İNCER’İN ÜZÜNTÜSÜNÜ YAŞARKEN ANNEMİ GÖRMEK İYİ GELDİ”

Arjantin’de beklemediği kadar ünlenen ve yoğun ilgi gören Ergün Demir de duygularını anlattı. Ergün Demir ”Annem öyle bir zaman da geldi ki nasıl anlatsam bilemem ama çok sevdiğim bir insan olan Tomris İncer’in vefatının üzüntüsünü yaşarken, peşinden Türkiye’de patlayan bombalar canımızı, içimi yaktı. Bu kötü haberler peş peşe gelince gerçekten dans edecek halde değildim. Hatta bu üzüntüler nedeniyle ‘Türkiye’den uzakta, ne işim var burada?’ dediğim anda annemi karşımda görmek olağanüstüydü. Çok şaşırdım, çok ama çok mutlu oldum ve görür görmez annemin ayağına kapandım” dedi.

"Ben bir anti starım" diyen Ergün Demir;” Neysem O’yum. Oynamıyorum. Sanırım bu sebeple. Oyunculuğu sahnede yapıyorum. Ben bir anti starım. Anti star derken kaprislerim yok, mütevazı yaşıyorum. İnsanları seviyorum, değer veriyorum. Bu da onlara yansıyor olmalı ki, iki aylığına geldiğim Arjantin’de beşinci ayımı doldurdum" diye konuştu.

Türkiye’de Arjantin’deki kadar ilgi görmediğinden yakınan Demir ”Sen Paris’te ’Hamlet’ oyna, Jean Pierre Vincent gibi yönetmenlerle çalış. Sonra bu ülkede gurur duyabileceğimiz Tolgahan Sayışman, Hande Subaşı, İlker Kızmaz gibi pırıl pırıl yetenekler yetiştir. Sonra televizyonu açtığında izlediklerinle kal. Tek tabanca olmanın, bir cemiyet üyesi olmamanın, bazı mekanlarda şaklabanlık yapmamanın, özgür olmamın, bir Cyrano de Bergerac gibi mağrur olmanın bedelini ödüyorum sanırım” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA