Gerze Belediyesi Vatandaşlara Aşure Dağıttı

SİNOP - Gerze Belediyesi tarafından Muharrem ayı nedeniyle vatandaşlara aşure dağıtıldı.

Hükümet konağı önünde yapılan aşure dağıtımının ardından konuşan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Muharrem ayının dayanışma, paylaşma ve muhabbet ayı olduğunu söyledi.

Böyle önemli zamanlarda vatandaşlarla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Belovacıklı, şöyle konuştu:

"Aşure günümüzü, halkımızın yoğun katılımıyla gerçekleştirdik. Muharrem ayı dayanışma, paylaşma ve muhabbet ayıdır. Aşure günü, vatandaşlarımızla kucaklaştığımız ve bir arada olduğumuz önemi ve anlamı büyük bir gündür. Bu paylaşımı hep birlikte yaşamaktan mutlu olduk. Aşure gününün kültürümüzde önemli bir yeri vardır. Tüm halkımızın mübarek Muharrem ayı hayırlara vesile olsun. Kültürümüzün özünde hep var olan güzellikleri devam ettirme bilinci ile biz de Gerze Belediyesi olarak halkımıza aşure dağıtıyoruz. Böyle bir günde halkımızla birlik beraberlik içerisinde olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz"

Etkinliğe CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Kaymakam Bülent Bayraktar, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA