Manisa'dan Kısa Kısa

Kerbela şehitleri anıldı

Kerbela şehitleri için Turgutlu'da anma etkinliği düzenlendi.

Atatürk Mahallesi'ndeki Hz. Hüseyin Camisi'nde gerçekleştirilen törene Kaymakam Uğur Turan, Belediye Başkanı Turgay Şirin ile sivil toplum örgütleri ile siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Ağıtların yakıldığı törende konuşan Hz. Hüseyin Camisi İmamı Bayram Dalga, "Bugün Suriye’de, Irak’ta akan kan Müslüman kanıdır. Kanın son bulmasını istiyoruz. Biz yıllardır Turgutlu’da barışla dostlukla birlikte yaşadık. Bugün matem günüdür. Bu anma günümüz mübarek olsun" dedi.

- Üzümde ilaç kalıntısı

Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, üzümdeki ilaç kalıntısı sorunu nedeniyle ihracatçıların istediği kadar ürün satamadığını söyledi.

Özkasap, geçen hafta Almanya’da düzenlenen ANUGA Fuarı’na katıldıklarını ihracatçıların istedikleri ürünü satamadığını, bunun en büyük nedenlerinden birisinin üzümdeki ilaç kalıntısı olduğunu bildirdi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ın kendilerini organik tarım ile buluşturduğunu belirten Özkasap, "Valimiz yurt dışında organik tarımı araştırdı. Manisa’da da bunu uygulamak istiyor. Konvansiyonel tarım, vahşi ilaçlamaya geçti" dedi.

Kaynak: AA