Her Doğal Ürün Organik Değil Uyarısı

Gıda konusunda tüketicilerin bilinçli davranması gerektiği belirtildi.

Her Doğal Ürün Organik Değil Uyarısı
MK Organik Ürünler Şirket Müdürü Dilşat Sertatıl, gıda tüketimi konusunda vatandaşlara bazı uyarılarda bulundu. Her doğal ürünün organik olmadığını dile getiren Sertatıl, tüketicilerin bu konuya dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

Dilşat Sertatıl, tüketicilerin satın alacakları ürünlerde organik ürün sertifikasının olup olmadığına bakması gerektiğini kaydederek, Türkiye’de organik tavuk üretiminin yüzde 80’ini gerçekleştiren Yeşil Küre’nin Ege Bölge Distribütörlüğünü yürüttüklerini de aktardı. Sertatıl, Yeşil Küre’nin organik tavuk ve yumurtaları, GDO içermeyen özel yemlerle beslendiğini belirterek "Tavuklar hiçbir şekilde antibiyotik kullanmadan besleniyor. Hem kapalı, hem de açık alanda serbestçe gezebilecekleri şekilde yaşıyor. Firma yemlerini kendi üretiyor. Helal kesim sertifikasıyla kesimlerini de kendisi gerçekleştiriyor" diye konuştu.

Yeşil Küre’de tavukların 81 ile 90 gün içinde yetiştirilip kesildiğini belirten Dilşat Sertatıl, ürünlerin lezzetinin farklı olduğunu; ürünleri donmuş ya da taze olarak sunduklarını ve tavukta geleneksel lezzeti yaşattıklarını söyledi.



Yeşil Küre ürünlerini İzmir ve Manisa’da 150 seçkin market, kasap, şarküteri ve yerel zincirde tüketiciyle buluşturduklarını kaydeden Sertatıl, “Ürünlerimiz arasında organik yumurta, bütün, yarım tavuk, baget, göğüs, pirzola kanat ve but bulunuyor. Ürünlerimizde hiçbir kimyasal katkı maddesi bulunmadığı için çok lezzetli oluyor. Kendi depolama alanlarımız ve 4 frigorik aracımızla hizmet veriyoruz” ifadesini kullandı.

Hizmet ağını genişleterek zincir marketlerin raflarında da bulunmak istediklerini kaydeden Dilşat Sertatıl, Yeşil Küre’nin yanı sıra; Orvital ve Aşıkbaba markalarının da Ege Bölge Distribütörü olduklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA