AK Partili Çelik, Kavgalı İki Aileyi Barıştırdı

AK Parti Mardin milletvekili adayı Süleyman Çelik, kentte yaklaşık 9 yıl önce arazi tartışması nedeniyle aralarında husumet başlayan 2 kardeş ve ailelerini barıştırdı.

AK Partili Çelik, Kavgalı İki Aileyi Barıştırdı
Seçim çalışmalarına hız veren AK Parti Mardin milletvekili adayı Süleyman Çelik, ziyaretlerini sürdürüyor. Çelik, seçim çalışmalarının yanı sıra gittiği yerlerdeki vatandaşların sorunlarını da çözmeye çalışıyor. Bu çerçevede, Ömerli ilçesine bağlı Alıçlı köyünü ziyaret eden Çelik, burada aralarında 9 yıl önce arazi tartışması nedeniyle husumet başlayan Cemil Kaya ve Beşir Kaya adlı kardeşler ile ailelerini barıştırdı. Her türlü sorunun çözülebileceğini ifade eden Çelik, “Bu mübarek Muharrem ayında Aşure gününde bir küslüğe son vermek, aradaki husumeti sona erdirip barışmak Allah katında büyük sevaplara vesile olur. İnsanlar arasında zaman zaman sıkıntılar yaşanabilir. Gönül isterdi ki, bu tür sıkıntılar hiç yaşanmasa, ama istemeden de bir kere yaşanmışsa önemli olan o sıkıntıları giderip geri adım atabilmektir. Asıl mesele insanın nefsine yenilmemesi ve araya nifak tohumları ekmek isteyenlere izin verilmemesidir. Barışa evet dediğiniz için Allah sizlerden ve onlardan razı olsun. Onlar çok güzel bir tablo sergilediler burada. Hepinize teşekkür ediyorum. Bu tablo çok güzel bir tablo, geleceğe yansıması açısından da son derece güzel bir tablo, inşallah Mardin’de hem hizmetleri hem de gönülleri kazanacağız” dedi.

Bu tür barışların bölgede huzur ve barışın hakim olmasına da vesile olmasını temenni eden Çelik, "Bizim önce kendi aramızda barışmamız gerekiyor. Aramızdaki küskünlükleri husumetleri ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bizim sevdamız ve tek dileğimiz barıştır. Barış deyip silaha sarılmamız lazım. Barıştık deyip birbirimizin arkasında kuyu kazmamız lazım. Sürekli bunları barışı haykırıp bunun gerektirdiği için çalışmalıyız” diye konuştu.

Kaynak: İHA