Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "7 Haziran sonrası çıkan fotoğraf bizim kaygılarımızı doğruladı" dedi.

Yalçın, Adıyaman'da Memur-Sen İl Başkanlığının bir düğün salonunda düzenlendiği  "Memur-Sen Adıyaman Buluşması" ve "Hedef Bir Milyon Üye" kampanyası çerçevesinde üyelerle bir araya geldi.

Burada üyelere seslenen Yalçın, 28 Şubat dönemine değinerek, adı sivil olan ama beyni üniformalı yapıların bu ülkeye yaptığı ihanetin çok kötü zararlarının olduğunu ifade etti.

Memur Sen olarak o süreçte 18 bin üyelerinin olduğunu anımsatan Yalçın, o dönemde içlerinin kan ağladığını dile getirdi.

Yeniden büyük Türkiye idealini ve adil bir rüya idealini bir hedef olarak koyarak, o yolda hep birlikte kararlılıkla yürümek gerektiğinin altını çizen Yalçın, şunları kaydetti:

"Biz 7 Haziran seçimi olmadan önce ortak akıl 206 kuruluşla bir araya gelerek, Memur-Sen öncülüğü ve sözcülüğünde İstanbul’dan çağrıda bulunduğumuzda, demokratikleşme devam etsin, normalleşme devam etsin, bu ülke büyüsün, ekonomide istikrar devam etsin dedik. Fakat 7 Haziran sonrası çıkan fotoğraf bizim kaygılarımızı doğruladı. Bu ülkede koalisyon belirtisinin ortaya çıkması, dolayısıyla bir anda her şey ters yüz oldu. Ve vesayet odakları yeniden ırgatları harekete geçirdi. Yeniden silahları devreye soktular, ailelere acıların düşmesine, şehit cenazelerinin gelmesine ve ülkenin belinin ortadan kırılmasına çalışmaya başladılar"

Memur-Sen olarak bu süreçte kitlesel basın açıklamaları ve Milli İrade Platformu olarak Diyarbakır’da 600 STK ile bir araya gelerek açıklama yapıp, Ankara'da "Teröre hayır, kardeşliğe evet" yürüyüşünde tüm toplumsal kesimleri bir araya getirdiklerini hatırlatan Yalçın, bu süreçte üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Ülkenin yeni bir sürecin içinde olduğuna dikkat çeken Yalçın, şöyle devam etti:

"Ülke yeni bir sürecin içinde. 1 Kasım seçimleri bu ülkede istikrarın yakalandığı bir seçim olmazsa, bu ülke kaybeder, bu ülke yutulur. Çünkü bu bu ülkenin bundan sonra güçsüz olma şansı yok. Çünkü fincancı kadırlar ürkütüldü, yurtta sulh, cihanda sulh politikası geride bırakıldı. IMF’ye borç ödetilerek üzerimize atılmış olan kementler sökülüp atıldı. Kireçle boyanmış beyaz taşların üzerinde cümle kuran bir ülke olarak, nerede bir mazlum, masum var ise medeniyet coğrafyası içinde nerede operasyon yapılıyorsa, oraya karşı, kral çıplak diyerek, ses yükseltildi. Şimşekler üzerimize çekilmiş durumda. Bunu yapmazsak yaşamanın bir anlamı yok zaten. Bu ülke bunu yaptığı için, bu ülkenin bir daha güçsüz olma, bir daha tökezleme şansı yok. Koalisyon hükümetleri açık konuşuyorum, bu ülkeye kaybettirmiştir."

Kaynak: AA