Amasya Belediyesi Kültür Evleri 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Amasya Belediyesi Kültür Evleri 2015-2016 eğitim öğretim yılı, düzenlen törenle başladı.

Kültür merkezinde düzenlenen programa Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Vali Yardımcıları İrfan Demiröz ve Ferhat Burakgazi, milletvekili adayları, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Çomaktekin, burada yaptığı konuşmada, Amasya'nın büyük bir tarih, kültür ve sanat birikimine sahip bir şehir olduğunu söyledi.

Kültür birikimlerinin korunması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere aktarılması önemine dikkat çeken Çomaktekin, şöyle konuştu:

"Bu zenginliğin temelinde sadece erkeklerin değil, Amasya tarihindeki hanımların da çok önemli katkıları vardır. Bu şehir Zeynep Hatun, Mihri Hatun gibi divan edebiyatının önemli hanım şairlerinin yaşadığı bir şehirdir. Hanımların bu şehrin güzelliğine, kültürüne ve ekonomisine önemli katkıları olmuştur. Bu açıdan kültür evleri, hanım kardeşlerimizin yeteneklerinin ortaya çıkmasına ve şehrin tekrardan tarihteki misyonuna kavuşmasına önemli katkılar sunacaktır."

Özdemir ise Amasya Belediyesi olarak tarihi ve kültürel özellikleri yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla kültür evlerini açtıklarını anlattı.

"2009 yılında her mahallede bir kültür evi" sloganıyla çıktıkları yolda 8 kültür evini faaliyete geçirdiklerini anlatan Özdemir, "İnşallah Hacılar Meydanı Mahallemizde yapımı devam eden 9. kültür evimizi de en kısa sürede açarak halkımızın hizmetine sunacağız. Geleneksel el sanatlarımızın ve ürünlerin de gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlayan bu kursların yeni dönemde tüm kursiyer ve öğreticilere hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından kültür evlerindeki kursiyerler tarafından hazırlanan ve Amasya yöresinin geleneksel kıyafetlerinden oluşan "Sandıkta Demlenen Tarih" adlı defile sunuldu.

Kaynak: AA