Türk Markalarının Başı Sahtecilikle Dertte

TÜYAP’ta bu yıl 26. kez kapılarını açan Uluslararası Zücaciye ve Hediyelik Eşya, Elektrikli Ev Gereçleri Fuarı’na (ZUCHEX) katılan Türk firmalarının başı sahtecilikle dertte. Schafer firması yönetim kurulu üyesi Murat Aslan, “Ucuz olacak diye bir markanın sahte ürününü kullanmak sağlığımıza ve bütçemize zarar vermektedir” dedi.

Türk Markalarının Başı Sahtecilikle Dertte
Türkiye’nin en büyük zücaciye ve hediyelik eşya fuarı ZUCHEX, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 26. kez kapılarını açtı. Fuara katılan birçok büyük firmanın ortak mesajı ise yapılan sahte ürünlerin marka değerine ve insan sağlığına verdiği zarar oldu. Dünya markası olma yolunda ilerleyen Türk firmaları, üretilen sahte ürünler ile değer kaybediyor. Türkiye’de merdiven altı atölyelerde üretimi yapılan sahte zücaciye ve ev aletleri ürünlerinin kanserojen madde içerme riskinin oldukça fazla olduğunu belirten firma sahipleri, mutlaka sertifikalı ve garantisi bulunan ürünlerin alınması gerektiğini ifade etti.

Müşterilerin artık sahte ürünleri anlayarak firmalara ihbar ettiğini belirten yetkililer, sahte ürün üreten yerler ile ilgili hukuki süreç başlatıp, imalathanenin kapanmasını sağlıyor.

“EN BÜYÜK SORUN SAHTECİLİK”

Firmalarının en büyük avantajının farklı kültürlerin beğenilerine göre ürünler tasarlamak olduğunu belirten Schafer firması yönetim kurulu üyesi Murat Aslan, “Biz sürekli farklı ülkelere ulaşabilmek için uluslararası fuarlara katılıyoruz ve ülkelerin kültürlerine hangi ürünler ile uyum sağlayabiliriz bunun araştırmasını yapıyoruz. Ulaşabildiğimiz ülkelerin sayısını her geçen gün arttırmaya çalışıyoruz. Markalaşma sürecimizden beri 2004 yılından bugüne kadar karşılaştığımız en büyük sorun sahtecilik. Ürünlerimizi alıyorlar ve kontrolü zor Uzakdoğu ülkelerinde üretim yaptırmaya çalışabiliyorlar. Her ülkede ayrı avukatlarımız ile hukuki olarak bu sahteciliğe karşı çıkıyoruz” dedi.

“SAHTE ÜRÜN BİZİ ZEHİRLİYOR”

Sahteciliğin en üzücü tarafının dünyaya açılan bir Türk firmalarına dezavantaj sağladığını ifade eden Aslan, “Markalaşma sürecinde bizi en etkileyen faktör sahtecilik. Avukatlarımız ile sahte ürünlerimizi üreten fabrikalara baskınların yapılmasını sağlıyoruz. Zücaciye ve mutfak gurupları ürünleri her zaman gıda ile temas eden ürünlerdir. Ucuz olacak diye bir markanın sahte ürününü kullanmak, uzun vadede bizim sağlımıza ve bütçemize zarar vermektedir. Kullanılan bu sahte ürünler hiçbir teste tabi tutulmadığı için ailemizin kanserojen içeren maddeler ile temasını sağlamakta ve zehirlemekte. Bu yüzden sahte ürünlerden her zaman kaçınmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 26. kez kapılarını açan Türkiye’nin en büyük zücaciye ve hediyelik eşya fuarı ZUCHEX, 01-04 Ekim tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.
Kaynak: İHA