Dinar'da Deprem Şehitleri 20. Yılında Anıldı

Dinar ilçesinde 1 Ekim 1995 tarihinde meydana gelen depremde hayatını kaybeden deprem şehitleri için anma programı düzenlendi

Dinar ilçesinde 1 Ekim 1995 tarihinde meydana gelen depremde hayatını kaybeden deprem şehitleri için anma programı gerçekleştirildi.

Belediye Kültür Merkezi'nde, Dinar Yazarlar ve Şairler Derneği tarafından düzenlenen programda konuşan Dernek Başkanı Yaşar Sağlam, yaptığı konuşmada, 6,8 şiddetinde meydana gelen ve 10 saniye süren depremin Dinar adına büyük bir felaket olduğunu söyledi.

Depremde 94 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Sağlam, "4 bin bina yıkılmış, çok sayıda bina hafif ve orta şiddette hasar almıştır" dedi.

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar da depremin üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen izlerinin halen silinmediğini, 94 deprem şehidine Allah'tan rahmet dilediğini belirtti.

Anma programına, Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hakan Uyan, belediye meclis üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Burhanettin Yüksel, CHP İlçe Başkanı Mevlüt Er, mahalle muhtarları, Dinar Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Seydi Özkurt, Yazarlar ve Şairler Derneği üyeleri ile vatandaşlar katıldı.
Kaynak: AA