Lastik Ustası İlhami Turan Açıklaması 'Kış Lastikleri Araç Ve Can Güvenliğimiz İçin Önemli'

Kastamonu’nun Küre ilçesinde oto lastik ustası olarak çalışan İlhami Turan, özellikle kış mevsiminin sert geçtiğini dile getirerek kış lastikleri ve araç güvenliğini bu aylardan itibaren dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Lastik Ustası İlhami Turan Açıklaması 'Kış Lastikleri Araç Ve Can Güvenliğimiz İçin Önemli'
Geçtiğimiz yıl tüm araçlar için çıkmasına rağmen, bölgelere göre mevsimsel değişiklikler nedeniyle esnetilen kış lastiği uygulaması zorunluluğu, bu yıl da sadece ticari ve yük taşımacılığı yapan araçlarda zorunlu hale getirildi.

Uygulamaya göre hava şartlarının ağırlığına göre şehir içinde zorunluluk bulunmazken, şehirler arası trafikte yine hava şartlarına göre kış lastiği ve zincir zorunluluğu uygulanabilecek. 1 Kasım 2015-1 Nisan 2016 arasında devam edecek uygulama tüm araçları kapsarken, uygulamanın zorunlu olduğu alanlarda aracına kış lastiği taktırmayan sürücülere para cezası ve ceza puanı verilecek. Küre İlçe merkezinde oto lastik ustası olarak çalışan İlhami Turan da lastiğin araçların adeta hayatı olduğunu, sürücülerin araçlarına binmeden önce mutlaka lastiklerini kontrol etmeleri gerektiğini söyledi.



Özellikle vakumlu lastiklerin çıkması ile birlikte, yaz ve kış lastiklerinin bakımının yapılması ve mevsim lastiklerini takılmasının hem can hem de araç güvenliği açısından önemli olduğunun altını çizen Turan, araç sahiplerine Kasım ayı bitmeden ve kar yağmadan araçlarına bakım yaptırmaları gerektiğini söyledi.

Kış aylarının yaklaşması nedeniyle, araçların donmaması için radyatörlerin antifriz bombelerinin ölçülmesi gerektiğini, motor ayarlarının yapılması gerektiğini dile getiren Turan, can ve araç güvenliği için bu hazırlıkların yapılması gerektiğini dile getirdi.

Vatandaşlara tavsiyelerde bulunan lastikçi İlhami Turan, “Bize gelen müşterilerimizin bazılarına lastiğin değişmesi gerektiğini söylüyoruz. Onlar da canlarını önemsediği için kötü lastikleri hemen değiştiriyor. Ama bazı müşterilerimiz lastiğin durumu çok kötü olmasına rağmen değiştirmemekte ısrar ediyor. Ben buradan bir tavsiyede bulunmak istiyorum. İnsanlar araçlarının lastiklerini daima kontrol etsinler, hatalı lastikleri kesinlikle kullanmasınlar. Kışın kesinlikle ve kesinlikle kar lastiği mecburiyeti vardır. Vatandaşlarımız kar lastiklerini zamanı geldiğinde taktırsınlar, zamanı gelince de tekrar söktürüp yazlık lastiklerini taktırsınlar“ dedi.

Kaynak: İHA