Kocamaz Açıklaması 'Mersin'deki Kazılara 929 Bin Lira Ödenek Verdik'

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İçel’in kültür zenginliği içinde bir kent olduğunu, buna sahip çıkmak için Büyükşehir Belediyesi olarak var güçleriyle çalıştıklarını belirterek, “kazı çalışmalarına 929 bin liralık kazı ödeneği verdik. Türkiye’de bu alanda en fazla ödeneği ayıran belediyeyiz” dedi.

Kocamaz Açıklaması 'Mersin'deki Kazılara 929 Bin Lira Ödenek Verdik'
İçel Sanat Kulübü tarafından düzenlenen 20. Arkeoloji Günleri’ni başladı.

Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirilen 20. Arkeoloji Günleri’nin Nevit Kodallı Salonu’nda yapılan açılışına, İçel Büyükşehir belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İçel Milletvekili Oktay Öztürk, MHP İçel Milletvekili Ali Öz, İçel Sanat Kulübü Başkanı Erkan Özaydın, kulüp yöneticileri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

İçel Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin klasik müzik dinletisi ile başlayan açılışta konuşan Başkan Kocamaz, İçel Sanat Kulübü’nün, sanat ve sanatçıya değer veren, sanatın, tarihin, kültür ve mirasın gelişmesi için özverili çalışmalarda bulunduğunu belirtti.

İçel Sanat Kulübü’ne teşekkür eden Kocamaz, İçel’in kültür zenginliği içinde bir kent olduğunu, buna sahip çıkmak için İçel Büyükşehir Belediyesi olarak var güçleriyle çalıştıklarını ifade etti.

Kocamaz, “Kültür ve tabiat varlıkları ile tarihi dokunun, kent tarihi bakımından önem taşıyan mekanların ve işlevlerinin korunmasını sağlama, bunların bakım ve onarımlarını yapabilme yetkisi büyükşehir belediyelerinin görev alanına dahil edildi. Biz İçel Büyükşehir Belediyesi olarak bu görevi en iyi şekilde gerçekleştiren büyükşehir belediyelerinden biriyiz” diye konuştu.

“KAZI ÇALIŞMALARINA 929 BİN LİRA ÖDENEK VERDİK”

İçel’in tarihi kazılarına destek verdiklerini dile getiren Kocamaz, “Başta Soli Pompeipolis, Yumuktepe kazıları, Olba çalışmaları, Boğsak Adası ve Silifke Kalesi olmak üzere eserlerimizin gün yüzüne çıkması için çalışmaların takipçisi oluyoruz. METAB ile birlikte kazı çalışmalarına 929 bin liralık kazı ödeneği verdik. Türkiye’de bu alanda en fazla ödeneği ayıran belediyeyiz” ifadelerini kullandı.

İçel’in yakın bir gelecekte tarihi ve kültürel değerlerin gün yüzüne çıkarılması ile birlikte cazibe merkezi haline geleceğini vurgulayan Kocamaz, şöyle devam etti: “Kent merkezi yenileştirme ve işlevlendirme yetkisinin Büyükşehir Belediyemize devredilmiş olması, şehrin yeniden eski kimliğine kavuşturulması açısından son derece önemlidir. Yakın bir gelecekte İçel bu değerlerinin gün yüzüne çıkarılması ile beraber yeniden cazibe merkezi olacaktır. Tabi tüm bunları sanatçımızla, akademisyenlerimizle, bilime gönül verenlerle, iş adamlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte yapacağız. Biz İçel Büyükşehir Belediyesi olarak İçel’in ruhunu kaybetmemesi için elimizden geleni yapacağız.”

İçel Sanat Kulübü Başkanı Özaydın da “İçel Sanat Kulübü olarak şunu belirtmemizde yarar var ki, hiç bir şey tek kişinin çabaları ile olmuyor. Bizler de İçel Büyükşehir Belediyemizin katkıları olmasaydı bu arkeolojik çalışmaları yapamazdık. Bu sebeple Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kocamaz’a, Özaydın tarafından Kent Kültürüne Katkı Ödülü verilirken, Yumuktepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Isabella Caneva’ya ise Kültürel Mirasa Katkı Ödülü’nü Başkan Kocamaz takdim etti. Başkan Kocamaz, açılış sonunda İçel Sanat Kulübü’nün düzenlediği İçel Arkeolojik Eserler Poster Sergisi’ni gezdi.
Kaynak: İHA