Bursa'da Kültür Sanat

Bursa Devlet Tiyatrosu, "Entrikalı Dolap Komedyası" oyununun prömiyerini yapacak

BURSA - Bursa Devlet Tiyatrosu, "Entrikalı Dolap Komedyası"nın prömiyerini yapacak, "Bana Mastika'yı Çalsana" oyununu beğeniye sunacak.

Yunus Emre Gümüş'ün yazdığı, Burak Karaman'ın yönettiği "Entrikalı Dolap Komedyası"nın dekoru Behlüldane Tor, giysi tasarımı Dilek Kaplan, ışık tasarımı ise Ali Karaman'a ait.

Arzu Tan Bayraktutan, Harun Türköz ve Serdar Seçkin'in de aralarında bulunduğu 14 oyuncunun rol aldığı eserde, iki hırsız, eski koca, bir katil ve bir ölüyle aynı evde, bir dolap etrafında geçen entrikalar, komik şekilde ele alınıyor.

Oyunun prömiyeri, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde 20 Ekim Salı günü saat 20.00'de yapılacak. Eser, 21 Ekim Çarşamba günü yine aynı saatte sahneye konulacak.

Nilbanu Engindeniz'in yazdığı, Murat Atak'ın yönettiği "Bana Mastika'yı Çalsana"nın dekorunu Tayfun Çebi, kostümlerini Funda Çebi, ışık tasarımını ise Yakup Çartık üstleniyor.

Hafize Gün, Berrin Kulya Balkanlar, Ecehan Şarman Çetinkaya ve Yener Sezgin'in de rol aldığı oyunda, İzmir İki Çeşmelik'te yaşayanların hayatı konu ediliyor. Oyunda, bu semtte oturan ve büyüyünce "çingene" olmayı hayal eden küçük Yeşim'in 12 Eylül döneminde karşılaştığı zorluklar anlatılıyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde bugün ve yarın 20.00, 17 Ekim Cumartesi günü ise 15.00 ve 20.00 saatlerinde sahnelenecek.

- BBDSO'dan ünlü şef Şimşek anısına konser

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), Türkiye'deki birçok orkestranın kuruculuğunu yapan merhum Hikmet Şimşek'i, dünyanın en iyi 5 keman yarışmasını birincilikle kazanan virtüoz Soyoung Yoon ile anacak.

BBDSO, orkestra şefi Şimşek'e adadığı konserde, keman virtüozu Yoon ile İtalya Orkestra Şefi Antonio Pirolli'yi Bursalı sanatseverlerle buluşturacak.

Konser, Bursa Filarmoni Derneği ve Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla bu akşam saat 20.00'de Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde verilecek.
Kaynak: AA