Ödemiş'teki Çöp Transfer Sorunu

Ödemiş Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Mustafa Güldürür, ilçede yaşanan çöp transferi sorunuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gelecek hafta ihaleye çıkacağını söyledi.

AA muhabirine açıklama yapan Güldürür, bir süredir ilçe belediyesi ile büyükşehir belediyesi arasında tartışmalara neden olan çöp transferi sorununun çözümü için gelecek hafta ihaleye çıkılacağını bildirdi.

Yasal olarak büyükşehir belediyelerinin çöp transferi sorumluluğunun bulunmadığını, Foça, Bayındır, Aliağa ve Dikili gibi ilçelerin de kendi imkanlarıyla transfer işlemini gerçekleştirdiğini iddia eden Güldürür, buna rağmen İzmri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun söz vermesi nedeniyle Ödemiş'teki çöp transferinin yapılması için çalışma başlattığını kaydetti.

Güldürür, "Konuyla ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi yılbaşına kadar olan süreç için çöp taşınmasıyla ilgili olarak Pazartesi günü ihale dosyasını ilgililere teslim edecek. Aynı hafta içerisinde ihale yapılacak. Sonrasında ise gelecek 3 yılın çöp transferiyle ilgili ihale yapılacak. Dolayısıyla sorun ortadan kalkacak. İhale sürecinde yerel yöneticilerin yaptığı olumsuz açıklamalar, üzüm yemekten çok bağcıyı dövmek yönünde yaklaşımlardır" dedi.

- Badem: "18 ayda çöpün transferine sıra gelmedi mi ?"

Öte yandan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, belediye meclis üyeleri ile birlikte tartışmalara konu olan çöp transfer istasyonunda inceleme yaptı.

İncelemede İzmir Büyükşehir Belediyesi ile çöp transferi konusunda 18 aydır sorun yaşadıklarını kaydeden Badem, çöp transferinin büyükşehirin görevi olduğunu söyledi.

CHP’li meclis üyelerinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çöplerin transferi için Pazartesi günü ihaleye çıkılacağını belirtmesi üzerine Badem, şöyle konuştu:

"Büyükşehir Belediyesi’ne ilk yazımızı 2014 Haziran ayında yazdık. 2015 Ağustos ayına kadar 5 defa resmi yazı yazıldı. Yazının bir tanesi de sayın Başkan Aziz Kocaoğlu’na kişiye özel olarak yazıldı. Mart meclisinde kendim sözlü ifade ettim, kayıtlara geçti. İlgili daire müdürlerim, Büyükşehir Belediyesi’nde 20’nin üzerinde ilgili daire başkanlarıyla konuştu. 18 ayda çöpün transferine sıra gelmedi mi?. Derdimizi anlatmak için daire başkanını aradım. Bizimle bağlantı kuran yok. 10-15 gün önce sayın Aziz Kocaoğlu’nun özel kalemini bizzat ben arayarak randevu talep ettim. Bu konuyu görüşecektim. Randevu verilmedi.”

Kaynak: AA