İDOB Sezonu 'Sylvia' İle Açacak

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, sezon açılışını yarın üç perdelik mitolojik eser "Sylvia" ile Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi'nde yapacak.

Konusunu, İtalyan şair Torquato Tasso'nun Yunan mitolojisinden etkilendiği "Aminta" adlı masalsı metninden alan "Sylvia", 19. yüzyılın önemli bestecilerinden Leo Delibes'in eşsiz müziği ve Fransız sanatçı Marc Ribaud'un İzmir Devlet Opera ve Balesi için yarattığı özgün koreografiyle sergilenecek.

İlk kez 1876'da Paris'te dans edilen, "yazılan en iyi bale müzikleri" arasında gösterilen ve sanatseverlerce çok sevilen eserin müziklerini, Şef  Roberto Gianola yönetiminde İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası seslendirilecek.

Mitolojik esintisiyle izleyenlerin hafızalarında iz bırakacak eser, yeni başkoreograf Ayşem Sunal yönetiminde, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlük Başöğretmeni ve İzmir Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı Nüket Sevgen tarafından sahneye konacak.

Gösterinin dekor tasarımı Gülden Sayıl, kostüm tasarımı  Sevtaç Demirer, ışık tasarımı da Müfit Özbek'e ait.

Bale tarihinin en önemli eserlerinden biri olan "Sylvia" konusunu, "doğa ve av tanrısı Diana"nın avcılarından aşka inanmayan inatçı güzel Sylvia'nın, aşk tanrısı Eros'un okuyla yaralanmasının ardından ona aşık olan çoban Aminta ile Artemis Tapınağı'nda kavuşmalarına kadar yaşadıkları mücadelelerinden alıyor.

Sylvia rolünde Deniz Kılınç, Melike Manav, Müge Bayramoğlu, Aminta rolünde Olcay Tunceli, Oliver Spence,  Nuri Arkan, Orion rolünde Erhan Güzel, Nuri Arkan, Eros rolünde Deniz Özaydın, Ali Türkan, Batur Büklü, Diana rolünde Ebru Cansız, Ebru Mıhçıoğlu, Julia Hartmann ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçıları dönüşümlü olarak dans edecek.

Eser yarın, 27 ve 30 Ekim'de saat 20.00'de, 17 Ekim'de ise saat 16.00'da Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi'nde izlenebilecek.

Kaynak: AA