Kahramanmaraş'ta 'Büyükşehir' Faaliyetleri

Öğrencilerden Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç'a ziyaret

Kahramanmaraş Belediyesi İlköğretim Okulu öğrencileri, İlköğretim Haftası kapsamında, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'u makamında ziyaret etti.

Erkoç, ziyarette, öğrencilerin yeni eğitim-öğretim yılını kutladı.

Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman eğitime destek verdiklerini belirten Erkoç, eğitim alanında 20 milyon liralık yatırım yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini söyledi.

Erkoç, gelen misafirlerine hediyeler takdim etti.

Ziyarete, okulun İngilizce Öğretmeni Fatma Çiçek ile öğrenciler Abdulsamet Bayrak ile Ayşe Zencirkıran katıldıldı.

Öğrenciler Erkoç'a çiçek hediye etti.

- 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü

Büyükşehir Belediyesi çalışanları tarafından 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle kentte yaşlı vatandaşları evlerinde ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü çalışanları 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla kentte ikamet eden beş aileyi ziyaret ederek yaşlılarla sohbet ettiler ve sıkıntılarını dinledi.

Kadın ve Aile Şube Müdürü Ayşe Taşkıran ve beraberindekilerin ziyaret ettiği yaşlılar, mutlu olduklarını ifade etti.

Şube Müdürü Taşkıran, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla yaşlıları evlerinde ziyaret ettiklerini Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un selamlarını ileterek çeşitli hediyeler sunduklarını ifade etti.

- Büyükşehir Belediyesince Nurhak'a yapılan çalışmalar

Büyükşehir Belediyesince, Nurhak ilçesindeki vatandaşların daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürebilmesi için başlattığı çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Belediye yapılan açıklamaya göre, Nurhak’ta asfalt, kanalizasyon, kilit parke, refüjlerde sulama, mezarlıkların bakımı, ilaçlama, ağaç budama ve ana arterlerin temizliği gibi alanlarda çalışmaların sürdüğü belirtildi.

İlçede yapılanlara ilişkin, "Kullar Mahallesi'nde 16 bin metrekare, Tatlar'da 8 bin metrekare beton parke döşemesi yapılırken, 4.5 km uzunluğunda 6.5 metre genişliğindeki yolda sıcak asfalt kaplaması tamamlandı. Kullar-Tatlar Mahalleleri arasındaki 3,5 kilometrelik yolda genişletme çalışmaları tamamlanırken, Hastane Caddesi’nde 280 ton asfalt yama çalışmaları yapıldı. Vektörle Mücadele İşi kapsamında 2 ilaçlama personeli  1 ilaçlama arabası, 1 adet pulverizatör,  1 ulv ve 2 sırt pompası ile hizmet verilmektedir. Öte yandan kanalizasyon şebekesi bulunmayan Nurhak’ta Büyükşehir Belediyesi Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü vasıtasıyla 4.1 milyon TL’lik yatırıma başladı. Toplamda 35 kilometre olacak kanalizasyon şebekesi çalışmalarında 15 kilometrelik bölümün döşemesi tamamlandı ve çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor" ifadelerine yer verildi.
Kaynak: AA