Burhaniye'de Müdür İlban Etkili İletişimi Anlattı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr. M.Oğuzhan İlban, Etkili İletişim konulu seminer verdi. Ticaret Odası Başkanlığının 2015 yılı planlı seminer ve eğitim faaliyetleri kapsamında düzenlenen seminer, konferans salonunda yapıldı.

Burhaniye'de Müdür İlban Etkili İletişimi Anlattı
Burhaniye’de, Ticaret Odası Başkanlığının başlattığı eğitim ve seminer çalışmaları devam ederken, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr. Mehmet Oğuzhan İlban da, Etkili İletişim konulu seminer verdi. İletişimin hayatın her döneminde önemli olduğunu anlatan Doç.Dr. İlban, iletişim araçlarının gelişimi konusunda da bilgiler verdi. İnsanlar arasında sürekli iletişimin olduğunu anlatan İlban, önemli olanın etkili iletişim olduğunun altına çizdi. İletişim konusunda insanın kendini geliştirmesi gerektiğini anlatan Doç.Dr. M.Oğuzhan İlban,” İletişim konusunda kendimizi geliştirmemiz lazım. İletişim, çift yönlü olmalı. Tek taraflı iletişim olmaz. Kişilerin davranışlarının iyileştirilmesi için eğitim verilmektedir. Korkaklık ve aşırı çekingenlik iletimi olumsuz etkiler. Sağlıklı iletişim için önyargılı olmamalıyız. Her şeyi ben bilirim demek de, sağlıklı iletişimi olumsuz etkiler. Kendinden emin olmayan insanlarla da iletişim kurmak zor olur. İnsan, hayatta her şeye evet dememeli. Hayır demesini de bilmeli. Sağlıklı iletimde en önemli şey karşısındakini dinlemektir. Öncelikle dinlemeyi öğrenmek lazım. Sabırlı olursak daha iyi dinleyici oluruz. Dinlemenin de çeşitleri vardır. Etkili iletişim insan yaşamında çok önemlidir” dedi.

Doç, Dr. M. Oğuzhan İlban, anlattığı konularla ilgili filmler de gösterirken. Salondakilerin ilgisini çekmeyi başardı. Seminerin sonunda İlban’a teşekkür eden Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sabırbaş, seminerlerin devam edeceğini söyledi.

Kaynak: İHA