Tbmm Genel Kurulu

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Libya'nın toprak bütünlüğünden yanayız. Seçilmiş milletvekillerince oluşturulan parlamentonun çalıştırılmasına izin verilmesini savunuyoruz" dedi.

Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda, Ceza İnfaz Kurumları Hizmetleri Kanunu Tasarısı'nın ikinci bölümü üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
Libya'nın, hava sahasına giren Türk sivil ve askeri uçakların vurulması ve buna ilişkin Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaları anımsattı.
Yılmaz, "Biz Türkiye olarak Libya'nın toprak bütünlüğünden yanayız. Seçilmiş milletvekillerince oluşturulan parlamentonun çalıştırılmasına izin verilmesini savunuyoruz. Ancak bazıları Libya'nın kargaşa içinde olmasından, adeta bölünmesinden, bir şekilde diğer komşu ülkelere mali kaynak olarak kullanılmasını sağlamaya çalışıyor. Bunun doğru olmadığını eğer Libya'da zenginlik varsa bu zenginliğin Libya halkına ait olması gerektiğini söylüyoruz" dedi.

Yılmaz, Libya'ya seyahatlerin sadece Türk tarafının değil Libya tarafının da talebiyle olduğunu belirtti.

Güneydoğu'da bazı yerlere, lojmanlara karşı zaman zaman saldırıların yapıldığını belirten Yılmaz, şunları söyledi:
"Mutlaka kamu düzeni sağlanması lazım. Şu anda kamu düzeninin sağlanması yönünde adımlar atılıyor. Bir çok sıkıntı da oradan çıkıyor. İstiyorlar ki bırakalım orada doğunun BAAS partisi olmak, tek tipleştirmek istiyorlar. Tek kendilerine bağlı olunacak, başkasını kabul etmiyorlar. Demokrasinin ve hukuk düzeninin Türkiye'nin her tarafında eksiksiz olarak uygulanmasını istiyoruz. Ancak bu bir süreç alacak. Birlik ve beraberliği devam ettirirsek bunlar da azalacaktır, belli süre sonra da tamamen ortadan kalkacaktır.
Hukuka aykırı eylem yapmış olup yargı önüne çıkarılmamış kimse yoktur. Şehitlerimiz oldu ama her birisinin faili mutlaka yargı önüne çıkarılmıştır."

-Poyraz Ali-

Yılmaz, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur'un "3 yaşındaki otizmli çocuk Poyraz Ali'nin annesiyle cezaevinde olduğunu, 7/24 eğitim görmesi gerekirken, içinde bulunduğu koşulların kendisi için uygun olmadığına" ilişkin açıklamasına da yanıt verdi.
Cezaevlerinde annelerinin yanında kalan 0-6 yaş çocuk sayısının 417; bunlardan kreşe gidenlerin ise 65 olduğunu bildiren Yılmaz, Poyraz Ali'nin rahatsızlığı nedeniyle Bakırköy Özel Rehabilitasyon Merkezi'ne annesiyle birlikte haftada 6 saat gittiğini, bu çocukların kaldığı kurumların tarandığını, iki çocuk haricinde ciddi bir rahatsızlık olmadığını kaydetti.

İkinci bölüm üzerinde görüşmelerin tamamlanmasının ardından TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu birleşime ara verdi. Aranın ardından Komisyon ve Hükümetin yerine oturmaması üzerine Mumcu, birleşimi 13 Ocak Salı Günü saat 15.00'te toplanmak üzere kapattı.
Kaynak: AA