Kocasinan'da Yeni Araçlarla Karla Mücadele

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kar ve buzla mücadele çalışmalarını yeni araçlarla aralıksız devam ettirdiklerini bildirdi.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, ekiplerin Amarat'tan Yozgat sınırındaki mahallelere kadar çok geniş bir alanda kar ve buzla mücadele ettiklerini belirtti.

Dün akşam saatlerinde başlayan karla mücadele kapsamında gece boyunca hiç durmadan 3 vardiya esasına göre çalışma yapıldığını vurgulayan Çelik, "Yaklaşık 200 elemanımız, 40 kadar da çok farklı özellikteki yeni makinelerimiz temizlik işlerinde şu an sahada çalışıyor. Bizi en çok heyecanlandıran yeni aldığımız makinelerin devreye girmesi. Bu makineleri 3'lü set halinde çalıştırıyoruz. Önde ağzında bıçak olan makine karı kürürken, arkadan ikincisi fırçayla süpürüyor, son aracımız da tuzlama yapıyor" ifadelerini kullandı.
Kaldırımlarda büyük makinelerin ulaşamadığı yerlerde insan gücünün yanında makine gücünü kullanmanın işlerini kolaylaştırdığını belirten Çelik, "Avrupa'da görülen makineleri Kayseri'de, Kocasinan'da kullanmaya başladıklarını, yağış olduğu müddetçe de temizlik yapmaya devam edeklerini vurguladı.
Şehrin her caddesinde ve sokaklarda çalıştıklarının altını çizen Çelik, şöyle devam etti:
"Önceliğimiz tabii ki ana ulaşım arterleri, ana yollar. Bunları temizledikten sonra da hedefimiz içerideki küçük caddelere kadar ulaşabilmek ve temizleyebilmek. Ticari ve sanayi bölgelerimizde, iş yerlerinin yoğun olduğu bölgelerde ise gece çalışmayı daha uygun buluyoruz. Araç trafiği ve yaya trafiğinin yoğun olduğu iş bölgeleri özellikle eski sanayi ve yeni sanayi bölgemizde de gece çalışma yapacağız. Sabaha kadar oraları da temizleyeceğiz."
Kaynak: AA