Suğla Arazisi Sular Altında

Konya’nın Seydişehir ilçesinde Karaören Pompa Sulama Birliği sahasında su baskınları yüzünden 5 bin dekarlık ekili arazi zarar gördü.

Suğla Arazisi Sular Altında

Karaören Pompa Sulama Birliği Başkanı Hasan Gökçe, son günlerde aşırı yağışlardan ve taşkın sularından dolayı Akise Suğlasının, Karaören Suğlasının yaklaşık 5 bin dekar ekili arazinin suya teslim olduğunu söyledi.

Suyun dranajı için gerekli çalışmalar yapılmasına rağmen yağışların devam etmesinden dolayı arazinin kurtarılamadığını ifade eden Başkan Gökçe, “İlçemizde son günlerde yağışlar taşkınlara sebep olmuştur. Bu taşkınlardan dolayı bölgemizde yaklaşık 5 bin dekar ekili arazi sular altında kalmıştır. Bölge çiftçileri olarak milyarlarca ekonomik bir kayba uğradık” diye konuştu.

Başkan Gökçe, mevcut taşkın sularını aktarmaya yarayan Arvana ve Saray pompalarının yetersiz kaldığı ve yetkililerden bu sorunun çözümü noktasında gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. Gökçe son olarak da, “Zarar gören çiftçilerimizin devletimiz tarafından zararlarının tespit edilip bu zararların giderilmesi kredi borcu olan çiftçilerimizin kredilerinin ertelenmesi ve belli kolaylıklarının sağlanması talebimizdir” dedi.

Kaynak: İHA