Manisa'daki Yoğun Kar Yağışı

Manisa İl Orman Müdürü Yasin Yaprak, yoğun kar yağışının ormanlara zarar verdiğini belirterek, "Devrilen ve kırılan binlerce ağacımız var" dedi.

Turgutlu ilçesinin yüksek kesimlerinde meydana gelen buzlanma ve karın ağırlığına dayanamayan bazı ağaçların devrildiği ya da dallarının kırıldığı belirtildi.
Özellikle Turgutlu'nun Baktırlı-Horzum Yolu mevki, Ovacık Yaylası Etekleri ve Çatma Dağında binlerce ağaç devrilirken, binlerce ağacın büyümesini sağlayan filizlerinin ve dallarının kırılmasına neden oldu. Devrilen ağaçlar yollarda ulaşımı güçleştirirken, orman köylerinde yaşayanları da ulaşım yönünden korkuttu.
Manisa İl Orman Müdürü Yasin Yaprak, gazetecilere yaptığı açıklamada Manisa ve çevresini son bir haftadır etkisi altına alan kar ve yağmurun Manisa ormanlarda birçok ağacın devrilmesine ve dallarının kırılmasına neden olduğunu söyledi.

Son kar yağışlarının ormanlara beklemedikleri zararlar verdiğini belirten Yaprak, "Devrilen ve kırılan binlerce ağacımız var. Bunların tespitlerini havaların düzelmesinin ardından yaparak gerekli çalışmaları başlatacağız. Ağaçlarımızın bu hale gelmesinden çok üzüntülüyüz. Doğasal bir olay olduğu için elimizden de bir şey gelmiyor" diye konuştu.


Kaynak: AA