Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Cerit Açıklaması

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, hac ve umrede develerle temasta bulunulmaması gerektiğini bildirdi.

Cerit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, umreye giden kişilerin hayvanlar ile temasta bulunmaması, hayvansal gıdaların tüketilmemesi uyarısında bulundu.
MERS virüsünden hastalanan kişilerin yüzde 80'inin Suudi Arabistan'da tespit edildiğini ifade eden Cerit, MERS virüsünden hastalanan 941 kişiden, 347'sinin hayatını kaybettiğini vurguladı.
MERS virüsünün insanlara nasıl bulaştığı kesin olarak bilinmediğini belirten Cerit, şöyle devam etti:
"Hastaların yüzde 80'i Suudi Arabistan'da tespit edildi. 2014 yılında MERS virüsünden hastalanan 941 kişiden, 347'si hayatını kaybetti. Sağlık Bakanlığımız MERS'e dair son gelişmeleri yakından takip ediyor. Ülkemizde hac ve umre vazifelerini yerine getirmek üzere Suudi Arabistan'a seyehat eden çok sayıda vatandaşımızın bulunması dolayısıyla gerekli tedbirler alındı. Hac ve umrede develerle temasta bulunmayın. MERS virüsünün develerden kaynaklandığından şüpheleniliyor ancak hastalığın insanlara nereden ve nasıl bulaştığı henüz kesin olarak bilinmiyor."
Cerit, Suudi Arabistan ziyaretinden sonraki 14 gün içerisinde ateş ve alt solunum yolu hastalığı belirtileri olan öksürük, nefes darlığı olan kişilerin sağlık kuruluşuna başvurmaları ve hekimlerine seyahatleri hakkında bilgi vermeleri gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA